Korlátozások: kétségbe estek a virágárusok, hétfőn nőnap, mi lesz velük?

Korlátozások: kétségbe estek a virágárusok, hétfőn nőnap, mi lesz velük?

2021. március 4. 16:33

A csütörtök délelőtt bejelentett szigorítások értelmében hétfőtől az összes nem létfontosságú kereskedelmi egységet be kell zárni a kontaktok radikális csökkentése érdekében. Csak az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák és a benzinkutak maradhatnak nyitva. Ez azt jelenti, hogy a virágboltok is kénytelenek zárva tartani, ami hatalmas érvágás jelent számukra, hiszen március 8-án, hétfőn nőnap lesz. Ha nem kapnak legalább egy nap haladékot, óriási bevételkiesésre számíthatnak.

A nőnap általában az év legjobb napja a virágárusoknál, az átlagos forgalom akár hússzorosát is megkereshetik ilyenkor. A kormány mai bejelentse azonban, miszerint hétfőtől az összes nem létfontosságú üzletet be kell zárni, óriási érvágás a virágüzleteknek. A legnagyobb baj az, hogy a nőnapra a virágárusoknak is fel kell készülniük, az árubeszerzés pedig már szerdán javában zajlott. Mivel az elmúlt év a különböző korlátozások miatt nekik sem volt fényes, többen hitelből vagy kölcsönből vásároltak be március 8-ára - mondta el a 24.hu-nak Boros Attila, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozások Magyarországi Szakmai Egyesületének elnöke.

Friss!
Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban elmondta: a virágboltok pedig 8-án még nyitva tarthatnak, de utána be kell zárniuk.

Csak nőnapon realizálni lehet egy gyengébb januári teljes forgalmat. Ezekben a percekben is zajlik az egyeztetés, hogy tegyenek kivételt legalább hétfőn a virágárusokkal. Egyelőre azt sem tudjuk, hogy a kiszállítás működhet-e. Sokan indítottak webshopot a járvány miatt, de a bejelentésből az nem derült ki, ez is korlátozva lesz-e - tette hozzá.

Ha csak egy héttel korábban tájékoztatnak bennünket már felkészültebbek lehettünk volna, és nem vásárlunk nagy mennyiségű romlandó árut megtakarításainkból

 - mondta egy kereskedő a lapnak.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 17. 19:27