12 °C Budapest
Mitől lesz szalagos a fánk? Itt a farsangi kedvenc titka

Mitől lesz szalagos a fánk? Itt a farsangi kedvenc titka

2021. január 15. 08:16

Mint ismert, a farsang a vízkereszttől (január 6.) húshagyókeddig (hamvazószerda előtt, húsvétvasárnap előtti 47. nap), a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Ebből az alkalomból mutatta be a HelloVidék Gasztromesék rovata, hogyan is készül az igazi szalagos fánk.

Az írás szerint a titok a következő:

  • 1. A cukrot fehéredésig keverjük a tojásokkal.
  • 2. Szaggatás után is hagyjuk keleszteni!
  • 3. Az alsó felét fedő alatt sütjük!
  • + A tésztába rum kerül, hogy az olajat ’ kicsapja’ sütés közben. Így nem süllyed el, szalagos lesz, és habkönnyű, valamint hihetetlenül illatos fánkok születnek!

A részletes receptet, illetve azt, hogy milyen bor is illik a farsang sláger édessége mellé, olvasd el a HelloVidéken megjelent friss gasztromesében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06