5 °C Budapest
Rengeteg új milliomosa lett az országnak tavaly: több ezren így gazdagodtak meg

Rengeteg új milliomosa lett az országnak tavaly: több ezren így gazdagodtak meg

2021. január 11. 19:04

Tavaly közel 2800-an lettek milliomosok, négyen pedig milliárdosok a Szerencsejáték Zrt. játékosai közül. Az elvitt főnyeremények nagysága és a nagynyertesek száma tekintetében továbbra is a számsorsjátékok a legeredményesebbek, de a sorsjegyek és a sportfogadások is több száz szerencsést tettek milliomossá.

A szerencse sokszor rámosolygott a Szerencsejáték Zrt. játékosaira 2020-ban is, hiszen összesen 2773-an örülhettek milliós és négyen milliárdos nyereménynek az izgalmakban gazdag tavalyi évben.

Az Ötöslottó 63 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményét tudhatta magáénak az a szerencsés, aki 38 hét halmozódás után telitalálatot ért el szelvényével és így 6,431 milliárd forintot nyert. Ő lett 2020 első milliárdosa, akihez július közepén csatlakozott az a játékos, aki 1,7 milliárd forintot nyert az Ötöslottón. Az év vége is izgalmakat rejtett, hiszen közvetlenül karácsony előtt 21 hét halmozódás után 3,959 milliárd forintot nyert egy szerencsés, ami a játék történetének ötödik legnagyobb nyereménye. A Hatoslottó tavalyi egyetlen milliárdos nyertese pedig 1,376 milliárd forintot tudhat magáénak.

Továbbra is az Ötöslottónak köszönhetik a legtöbben milliós nyereményüket, hiszen összesen 1150 játékos nyert egymillió forintnál nagyobb összeget. A hagyományos, papír alapú kaparós sorsjegyeknek köszönhetően 534 szerencsés játékosunk vált milliomossá, míg az októberben útnak indított e-sorsjegyek év végéig 8 játékost örvendeztettek meg milliós nyereménnyel.

A számsorsjátékok közül a közkedvelt Joker játékon 288-an lettek milliomosok, a Puttón 171-en, a Luxoron 124-en, a Kenón pedig 123-an. A nemzetközi lottójáték, az Eurojackpot 54 nyertessel gazdagította milliomosaink sorát, míg a Skandináv lottó esetében összesen ugyan csak 23 nagynyeremény született, de ezen belül 8-an örülhettek száz millió forint feletti összegnek.

A nemzeti lottótársaság sportfogadási kínálata is jövedelmezőnek bizonyult a játékosok számára, hiszen a Tippmixen 144, a Tippmixprón 82, a Totón 69, míg a Góltotón 3 fogadó tudása és szerencséje kamatozott nagy összegben. A Tippmix játék során az év legnagyobb nyereménye közel 17 millió forint, a Tippmixprón több mint 10 millió forint volt.

2021-ben sincs megállás, mivel a közkedvelt lottójátékokon, valamint a meglévő és tervezett új kaparós sorsjegyeken kívül a sportfogadások is tartogatnak újabb izgalmakat, hiszen a virtuális sportfogadás bevezetése mellett a magyar válogatott részvételével zajló labdarúgó Európa-bajnokság és a tokiói Olimpia is előttünk áll.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 4. 16:10