3 °C Budapest
Ezekben az üzletekben átveszik a használt étolajat: még kupon is jár érte

Ezekben az üzletekben átveszik a használt étolajat: még kupon is jár érte

2020. december 18. 18:01

Folyamatosan nő a vásárlók által leadott használt étolaj mennyisége, illetve, hogy a Coop lánc közel 2300 üzlete közül a szupermarketekben már alapszolgáltatásként jelenik meg, és összességében 510 üzletben érhető el. A fenntarthatóság iránt elkötelezett cégcsoport hosszú évek óta folytatja energiahatékony és környezettudatos programját, mely során ösztönzi is vásárlóit a környezettudatos magatartásra: minden leadott liter használt étolajért 80 Ft-os kupont ad számukra, amelyet levásárolhatnak.

Felelős vállalat ma már nem létezhet egy olyan fenntarthatósági stratégia nélkül, amely a hatékony működés és a társadalmi aspektusok mellett ne vegye figyelembe a jövő szempontjait is - írja közleményében a cég. Ezért az üzletlánc felelős tevékenységének egyik meghatározó pillérét képezi a környezet- és energiatudatos gondolkodás, amelynek során különös figyelmet fordít a működéséből származó környezeti hatások, a károsanyag-kibocsátás, ökolábnyomának csökkentésére, valamint az energiafelhasználás optimalizálásra.

A környezettudatosság jegyében a Coop már 2017-ben elindította a használt étolaj visszagyűjtését üzleteiben, ami a 328 szupermarket kategóriájú egységében már alapszolgáltatás, de összesen 510 boltban érhető el. A vásárlók körében népszerű a szolgáltatás, akik minden leadott liter használt étolaj után egy 80 Ft-os kupont kapnak, melyet tetszőlegesen vásárolhatnak le bármilyen termékre.

Ezen felül nagyobb városokban - pl. Nyíregyházán, Miskolcon, Szolnokon, Kecskeméten, Budapesten, Székesfehérváron - megkezdődött az elektromos autótöltők telepítése is.  

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 13. kedd
Ida
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?