15 °C Budapest
Nem csak az idősáv szűnt meg szombattól: így vásárolhatunk karácsony előtt

Nem csak az idősáv szűnt meg szombattól: így vásárolhatunk karácsony előtt

2020. december 14. 08:31

Megtette a hatását a kétórás délelőtti idősáv felfüggesztése ezüstvasárnap hétvégéje előtt: a várakozásoknak megfelelően az elmúlt két nap alatt kiegyensúlyozottabban jött lendületbe az ünnepek előtti vásárlási kedv, ami a két utolsó adventi héten, az élelmiszerboltokban pedig szenteste előtt pár nappal éri el a csúcspontját. Idén érezhetően visszafogottabb, a járványhelyzethez alkalmazkodó a lakosság év végi fogyasztása.

Már szombat délelőtt, illetve a teljes nyitvatartási időben érzékelhetően csökkent a nyomás a kereskedelmi egységeken - írja a Magyar Nemzet. A nagyobb láncok üzleteiben, a plázákban, drogériákban is azt tapasztalták, hogy arányaiban jobban eloszlott a már sűrűsödő vásárlótömeg mindkét hétvégi bevásárlási napon. Vasárnap az esti hétórás zárásig lendületesebb maradt a forgalom az ajándékok, - főként az iparcikkek, divatáruk, bútorok, műszaki eszközök, játékok - értékesítőinél, de főleg az élelmiszerüzletekben.

"Az idősáv felfüggesztése az eddigi jelzések szerint érzékelhetően segítette a vásárlótömeg egyenletesebb eloszlását az üzletekben. Teljesen zökkenőmentes volt az átállás a korábbi, korlátozás nélküli rendszerre, a vásárlók fegyelmezetten igazodnak a változásokhoz. Megfigyelhető, hogy az enyhítés mellett elvárt tudatos óvatosság is jelen van: mindenki viseli a maszkot, ügyel a távolságtartásra, nem jellemző az ajándékboltok csoportos látogatása, az idén ez nincs jelen programszerűen" - mondta el Vámos György, aki szerint több áruterületen élénkült a forgalom, de még hullámzó a kép.

Idén általánosan érezhető úgy a költekezésben, ahogy a bolti jelenlétben, hogy visszafogottabb karácsonyi ünneplésre készül az ország

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?