15 °C Budapest

Egyre több OTP-s már így használja a bankkártyáját: Te próbáltad már?

2020. december 11. 13:40

10-ből 9 felnőtt internetező rendel online webshopokból, 4-en közülük havi rendszerességgel. Az internetes vásárlás azonban nem feltétlenül jár együtt internetes fizetéssel - derült ki az OTP Bank megbízásából készített kutatásból. 

Ma már természetes az internetes vásárlás a felnőtt lakosság körében. Az idősebb korosztály is egyre többet vásárol online, az ötven év felettieknek már csaknem a harmada havi szinten rendel valamit az internetről. Az internetes vásárlás azonban nem feltétlenül jár internetes fizetéssel - írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott reprezentatív felmérés.

A válaszadók 56 százaléka, amikor teheti, inkább az utánvétes fizetést választja - ezen belül 34 százalék a készpénzes utánvétet preferálja. Az utánvétes fizetési módok mellett a legerősebb érv, hogy így nem kell előre kifizetni a megrendelt árut, csak akkor, amikor már biztosan megérkezett. Tehát az utánvét népszerűségének egyik legfőbb oka a kereskedők felé érzett bizalmatlanság. 

Az utánvétes vásárlók közül azonban egyre többen tartják elfogadhatónak a futárnál történő bankkártyás fizetést, tavalyhoz képest csaknem 20 százalékkal nőtt az arányuk. A válaszadók 22 százaléka, amikor csak teheti, ezt a fizetési módot választja internetes vásárláskor. Összességében a válaszadók 59 százaléka tart elfogadhatónak valamilyen internetes fizetési módot, míg több mint harmaduk, amikor csak teheti, így fizeti ki online vásárlásait. Az online fizetést preferálók csoportján belül a legszívesebben bankkártyás fizetést választók aránya tavalyhoz képest megduplázódott (26 százalék). 

A magyarok internetes vásárlási szokásait vizsgáló felmérésünkből azt látjuk, hogy egyre többször részesítik előnyben a készpénzmentes megoldásokat. Akik gyakrabban, rutinszerűen vásárolnak online, magabiztosabbak, szívesebben választják az internetes fizetési módokat, míg azok, akik csak alkalmanként rendelnek az internetről, inkább ragaszkodnak a hagyományos, utánvétes fizetéshez. Örömmel látjuk, hogy az utánvétet választók között is egyre nagyobb a bankkártyával fizetők aránya

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- nyilatkozta Takács Domokos, az OTP Bank Bankkapcsolati Főosztályának igazgatója. A pénzintézet sajtóközleményében emlékeztet: januártól EU-s szabályozás nyomán szigorodik a kártyás fizetések hitelesítése.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm