15 °C Budapest
A dolgozók is megérezhetik Lázár hadüzenetét: aggódik a szakszervezet

A dolgozók is megérezhetik Lázár hadüzenetét: aggódik a szakszervezet

2020. december 6. 12:03

A dolgozók is megérezhetik, ha a kormány valóban protekcionista politikát folytatna a külföldi üzletláncok ellen. A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint megváltozhatnak a munkafeltételek, általában nem a munkavállalók előnyére.

Reagált a Magyar Szakszervezeti Szövetség arra, hogy nyíltan protekcionista politikát hirdetett meg Lázár János a magyar élelmiszeripar megmentése és feltámasztása érdekében. A kormánybiztos az Agrárszektor Konferencián a nemzeti élelmiszeripar megerősítése mellett azt is kihirdette, hogy a kormány jövőbeli tervei között szerepel a külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítása is.

Kordás László szerint egy multi kivonulását a dolgozók biztosan megéreznék, még akkor is, ha nem veszítenék el munkájukat:

A bérmegállapodások már biztosan megköttettek a munkáltatókkal, ezek egy ideig még élnek, de egy idő után megszűnnek. És bizony ilyenkor sokszor a munkafeltételek is változnak, általában nem a munkavállalók előnyére

- mondta az RTL Híradónak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. A külföldi láncok egyelőre nem akartak reagálni Lázár János kijelentésére.

Az Innovációs és Technológiai minisztérium pedig azt írta, hogy a gazdaság minden területén erősíteni kell az önellátóságot, a kereskedelemben pedig el kell érni, hogy minél nagyobb arányban legyenek magyar termékek a polcokon.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?