27 °C Budapest
A dolgozók is megérezhetik Lázár hadüzenetét: aggódik a szakszervezet

A dolgozók is megérezhetik Lázár hadüzenetét: aggódik a szakszervezet

2020. december 6. 12:03

A dolgozók is megérezhetik, ha a kormány valóban protekcionista politikát folytatna a külföldi üzletláncok ellen. A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint megváltozhatnak a munkafeltételek, általában nem a munkavállalók előnyére.

Reagált a Magyar Szakszervezeti Szövetség arra, hogy nyíltan protekcionista politikát hirdetett meg Lázár János a magyar élelmiszeripar megmentése és feltámasztása érdekében. A kormánybiztos az Agrárszektor Konferencián a nemzeti élelmiszeripar megerősítése mellett azt is kihirdette, hogy a kormány jövőbeli tervei között szerepel a külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítása is.

Kordás László szerint egy multi kivonulását a dolgozók biztosan megéreznék, még akkor is, ha nem veszítenék el munkájukat:

A bérmegállapodások már biztosan megköttettek a munkáltatókkal, ezek egy ideig még élnek, de egy idő után megszűnnek. És bizony ilyenkor sokszor a munkafeltételek is változnak, általában nem a munkavállalók előnyére

- mondta az RTL Híradónak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. A külföldi láncok egyelőre nem akartak reagálni Lázár János kijelentésére.

Az Innovációs és Technológiai minisztérium pedig azt írta, hogy a gazdaság minden területén erősíteni kell az önellátóságot, a kereskedelemben pedig el kell érni, hogy minél nagyobb arányban legyenek magyar termékek a polcokon.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?