Vettél ilyen sonkát az Aldiban? Meg ne edd, komoly tüneteket okozhat!

Vettél ilyen sonkát az Aldiban? Meg ne edd, komoly tüneteket okozhat!

2020. október 30. 10:29

Gyomorbántalmakat és influenza-szerű tüneteket is okozhat az a baktérium, amelyet az egyik aldis sonka egyik mintájában találtak. A felelős még nem egyértelmű, de visszahívják a terméket, aki vett belőle, blokk nélkül is visszakapja a pénzét, ha visszaviszi - közölte a diszkontlánc.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és a gyártó Principe di San Daniele Spa visszahívja a Hola Serrano sonkát, ugyanis annak egy mintájában Listeria baktériumot mutattak ki. Az adott sonka értékesítését azonnal felfüggesztették, egyelőre az előállító, a gyártó vagy a forgalmazó felelőssége nem állapítható meg.

A Listeria gyomor/emésztőrendszeri megbetegedéseket és influenzához hasonló tüneteket okozhat.

Listeriával szennyezett termék elfogyasztása után különösen terhes nőknél, kisgyermekeknél, illetve a legyengült immunrendszer esetén súlyosabb megbetegedés léphet fel. Az értékesítés felfüggesztése előtt a sonka a diszkontlánc összes üzletében kapható volt.

A vásárlók az érintett 100 grammos, 33576 cikkszámú, és 2020.12.02. fogyaszthatósági idővel és G203641300 gyártási azonosítóval rendelkező sonkát bármely magyarországi Aldi áruházba visszavihetik, ahol a vásárlást igazoló számla, vagy nyugta hiányában is visszatérítik az árát. (Kérdés esetén az Aldi ügyfélszolgálatához lehet fordulni a +36 23 504 680-as telefonszámon.)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?