13 °C Budapest
Jócskán átalakultak a magyarok vásárlási szokásai: mutatjuk, mit keres most mindenki

Jócskán átalakultak a magyarok vásárlási szokásai: mutatjuk, mit keres most mindenki

2020. április 15. 22:56

Az online vásárlás jelentősen előtérbe került, mióta a világ lakosságának többsége ideje nagy részét otthon tölti. Egy friss tanulmánya alaposan megvizsgálta felhasználói online viselkedését a veszélyhelyzet bejelentése óta. A cél az volt, hogy megtalálják, mely termékeket vásárolják a magyarok online. Az eredmény egyértelmű, a magyarok testüket és elméjüket edzik az elkülönítés alatt. De mit vásárolnak?

A súlyzóktól a fekvenyomó padokig és húzódzkodó állványokig: az izomtömeg a lista tetején áll. A ShopAlike elemzése arra utal, hogy a zárt edzőtermek sem tántorítják el a magyarokat. Éppen ellenkezőleg, a termek most hazaköltöznek a nappaliba. A legkeresettebb árucikkek között megtalálhatók a súlyzók, amelyek forgalma átlag 3660.26%-kal nőtt az elkülönítés előtti időszakhoz képest. Ezt követik a fitness trambulinok, amelyek forgalma átlag 747.83%-kal nőtt. Olyan sportok, amelyek rekreációs jelleggel is élvezhetők, szintén nagyobb figyelemnek örvendtek az elmúlt időszakban. Az asztalitenisz, csocsó, darts és billiárdhoz kapcsolódó termékek forgalma átlag 288.86%-kal növekedett. A testi egészség fejlesztése mellett az agyukat is szívesen tornáztatják a magyarok. A készségfejlesztő játékok, mint a puzzle forgalma átlag 545.60%-kal nőtt. 

Ezenfelül azt mutatják az eredmények, hogy a magyarok bevásárlólistáját a kerti termékek is bővítik. Legfőképpen a nyári melegre készülnek az emberek, amit az mutatja, hogy a kerti medencék és jacuzzik forgalma átlag 158.27%-kal emelkedett. 

Úgy látszik, online vásárlás szemszögéből az osztrákok közelebb állnak a magyarokhoz, mint gondolnánk. Az osztrák platformon is megnőtt a sportfelszerelések és készségfejlesztő játékok utáni kereslet. A németek viszont inkább élesztőt, arcmaszkot és WC-papírt vásárolnak. A ShopAlike elemzése összehasonlította az európai platformok felhasználóinak vásárlási szokásait. Ugyan az eredmények hasonlóságot mutattak, hatalmas különbségek is észlelhetők voltak. 

Termékek, amelyek a legmagasabb növekedést látták a ShopAlike európai platformjain: 

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Szlovákia: nyakmelegítő (8626%)
  • Csehország: nyakmelegítő (14850%)
  • Ausztria: súlyzó (12800%)
  • Németország: élesztő (288000%)
  • Lengyelország: puzzle (4400%)
  • Olaszország: egyszer használatos kesztyűk (32200%)
  • Svédország: súlyzó (521%)
  • Dánia: fekvenyomó pad (3667%)
  • Hollandia: súlyzó (2297%)
  • Finnország: puzzle (6550%)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07