Nőtt az érdeklődés: főként ázsiak vesznek ilyen magyar lakásokat

Nőtt az érdeklődés: főként ázsiak vesznek ilyen magyar lakásokat

2020. január 31. 08:32

Az oroszok érdeklődése lanyhult, de az ázsiaiaké változatlan a magyarországi lakóingatlan-piacon, ahol az elmúlt év második felében mérséklődött a hazai befektetők aktivitása. Az ingatlanbérleti díjak tavalyi hozama jellemzően 5,5-6 százalékos volt, de az értékek kerületenként jelentősen eltértek, ahogy a lakások ára is.

Erre az évre a külföldiek érdeklődését még nehezebb előre jelezni, mert a januári piaci tapasztalatok nem mutatnak világos képet - válaszolt a a Duna House elemzési vezetője, Benedikt Károly Világgazdaságnak. Magyarázata szerint az ázsiai befektetők a januári ünnepek után fokozatosan, a szokásosnál kicsit lassabban érkeznek vissza a piacra. Aktivitásuk az ingatlanközvetítői tapasztalatok szerint fennmaradt, sőt arra lehet számítani, hogy a kínaiaké mellett fennmarad a koreaiak és a vietnámiak tavaly felerősödött érdeklődése is.

A magánbefektetőkön kívül a fejlesztők is érdeklődnek, az utóbbiak idővel akár jelentősebben is befolyásolhatják a hazai ingatlanpiacot. A lakásvásárlás mellett újabban a bérleti lehetőségeket is keresik munkavállalóik számára a külföldi vállalatok.

Mint az elemző rámutatott, a külföldi ingatlanbefektetők hozzájárulnak a lakáspiachoz kapcsolódó szolgáltatások, azaz egy újabb iparág fejlődéséhez és megerősödéséhez is. Szívesen vesznek ugyanis igénybe teljes körű ingatlankezelési szolgáltatást, mert ezen keresztül személyes jelenlét nélkül menedzselhetik a más országokban lévő - ez esetben magyarországi - befektetéseiket.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?