Így vonzana be még több vásárlót a magyar Tesco: kérdés, beválik-e

Így vonzana be még több vásárlót a magyar Tesco: kérdés, beválik-e

2020. január 30. 08:31

A Tesco ismét megpróbálja a benzinkutas megoldást: a boltlánc Budapest IX. kerületében az egyik Shell-kúton nyitott üzletet. Februárban további három kutas Tesco nyílik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egyszer már visszavonulót fújt a benzinkutakról a Tesco, de a jelek szerint meggondolta magát: Budapesten, a IX. kerületi Haller utcában lévő Shell-kúton nyílt nemrég egy kis üzlete - írja a Napi.hu. Az áruházlánc sajtóosztálya közölte:

Megállapodtunk a Shell-lel, hogy egy új boltformátumot teszteljünk közösen. Ehhez a Tesco biztosítja a kínálatot és a termékek szállítását, míg a boltokat a Shell üzemelteti. A tesztüzletek a Tesco-Shell közös márkajelzést használják. Az első boltot már megnyitottuk, és további három tesztboltot nyitunk február folyamán. A tesztüzem kiértékelése később, az év folyamán történik majd meg.

Az egyelőre nem publikus, hogy a három új tesztboltot hol nyitják meg a cégek. A Tesco és a Shell együttműködése nem meglepő, miután a többieknél is működik: országszerte több mint nyolcvan OMV-egységben működik kis Spar-bolt. 2018-ban összesen 15 milliószor vásároltak ezekben az üzletekben. Emellett a Lukoil-kutakon is vannak élelmiszer-boltok, amelyeknek ugyancsak a Spar szállít.

A Mol nem keresett magának partnert, hanem létrehozta a bisztróként, kávézóként működő Fresh Cornereket. Jelenleg Magyarországon és a régióban összesen közel 800 Fresh Corner működik, a Mol célja pedig az, hogy 2021-re 1250-re nőjön a számuk. Magyarországon szeretnék megduplázni az egységek számát, ezekből jelenleg több mint 130 van.

Ráadásul vannak élelmiszerláncok, amelyek korábban belevágtak az üzemanyagbizniszbe: az Auchan és az Aldi is rendelkezik saját kutakkal.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?