21 °C Budapest
Ezt rengetegen elrontják karácsonykor: most még nem késő változtatni

Ezt rengetegen elrontják karácsonykor: most még nem késő változtatni

2019. november 4. 17:50

Könnyen elszaladhat a ló a karácsonyi bevásárláskor, sokan ingjüket, gatyájukat is otthagyják a boltokban, számolatlanul veszik az ajándékokat. Holott pár egyszerű trükkel igencsak le lehet csökkenteni az ajándékok költségeit.

Szinte hihetetlen, hogy nemrégiben még nyárias időben lehetett kiránduni, most pedig már gőzerővel fordulunk rá a karácsonyra - pénteken már nyit is a budapesti központi vásár a Vörösmarty téren.

És persze nincs karácsony ajándékok nélkül, amiket már érdemes jóelőre beszerezni, hogy ne a legnagyobb tömegben kelljen a boltokat róni. Ugyanakkor ebben az időszakban rengetegen képesek túllőni a célon, pedig senkinek sem jó, ha csak úgy kiszalad a pénz a zsebéből. Ehhez a The Balance összeszedett pár tippet is, amiket betartva meg lehet tartani a mértéket, mégsem marad senki ajándék nélkül.

1, Tartsd magad a költségvetéshez

Az egyik legfontosabb dolog a listán az, hogy határozz meg előre egy összegkeretet, amit az ajándékokra szánsz. Ennél pedig ne nagyon költs se többet, se kevesebbet. Mivel még azért van pár hét az ünnepig, ki lehet gazdálkodni a keretet. Ugyan nem tűnik túl szórakoztatónak, de tekintsd az egész tervezést egy kreatív kihívásnak: sőt, gyakran a gondosan összeszedett ajándékok (akár a házikészítésűek is) sokkal jobb fogadtatást kapnak, mint egy-egy drágább holmi. Fontos, hogy a költségvetés összeállításakor figyelembe kell venni az egyes családtagok szükségleteit.

2, Készíts pontos ajándéklistát

A második kulcslépés, hogy összeszedd, pontosan mit is akarsz megvenni. Érdemes ezt minél előbb megtenni, hogy el tudd csípni az olyan leárazásokat, mint például a Black Friday. Sőt, a cuccokat ár szerint is össze lehet hasonlítani, hiszen van még rá idő - így pedig megtalálhatod azt a boltot, ahonnét a legjobb áron lehet beszerezni. Nem utolsó sorban pedig, ha van egy előre elkészített listád, akkor nem kell az utolsó pillanatban stresszelni, hogy kinek milyen ajándékot vegyél.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

3, Szerezz be "vészajándékokat"

Az ünnepi időszakban bármikor közbejöhet egy váratlan meghívás, amelynek azért illik eleget tenni, és vinni sem árt valamit. Ezért is érdemes a lap szerint beszerezni egy-két extra ajándékot: egy üveg bor, vagy valamilyen kozmetikai csomag például nem egy tehén ára, de jó, ha van tartalékban.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?