Ezt rengetegen elrontják karácsonykor: most még nem késő változtatni

Ezt rengetegen elrontják karácsonykor: most még nem késő változtatni

2019. november 4. 17:50

Könnyen elszaladhat a ló a karácsonyi bevásárláskor, sokan ingjüket, gatyájukat is otthagyják a boltokban, számolatlanul veszik az ajándékokat. Holott pár egyszerű trükkel igencsak le lehet csökkenteni az ajándékok költségeit.

Szinte hihetetlen, hogy nemrégiben még nyárias időben lehetett kiránduni, most pedig már gőzerővel fordulunk rá a karácsonyra - pénteken már nyit is a budapesti központi vásár a Vörösmarty téren.

És persze nincs karácsony ajándékok nélkül, amiket már érdemes jóelőre beszerezni, hogy ne a legnagyobb tömegben kelljen a boltokat róni. Ugyanakkor ebben az időszakban rengetegen képesek túllőni a célon, pedig senkinek sem jó, ha csak úgy kiszalad a pénz a zsebéből. Ehhez a The Balance összeszedett pár tippet is, amiket betartva meg lehet tartani a mértéket, mégsem marad senki ajándék nélkül.

1, Tartsd magad a költségvetéshez

Az egyik legfontosabb dolog a listán az, hogy határozz meg előre egy összegkeretet, amit az ajándékokra szánsz. Ennél pedig ne nagyon költs se többet, se kevesebbet. Mivel még azért van pár hét az ünnepig, ki lehet gazdálkodni a keretet. Ugyan nem tűnik túl szórakoztatónak, de tekintsd az egész tervezést egy kreatív kihívásnak: sőt, gyakran a gondosan összeszedett ajándékok (akár a házikészítésűek is) sokkal jobb fogadtatást kapnak, mint egy-egy drágább holmi. Fontos, hogy a költségvetés összeállításakor figyelembe kell venni az egyes családtagok szükségleteit.

2, Készíts pontos ajándéklistát

A második kulcslépés, hogy összeszedd, pontosan mit is akarsz megvenni. Érdemes ezt minél előbb megtenni, hogy el tudd csípni az olyan leárazásokat, mint például a Black Friday. Sőt, a cuccokat ár szerint is össze lehet hasonlítani, hiszen van még rá idő - így pedig megtalálhatod azt a boltot, ahonnét a legjobb áron lehet beszerezni. Nem utolsó sorban pedig, ha van egy előre elkészített listád, akkor nem kell az utolsó pillanatban stresszelni, hogy kinek milyen ajándékot vegyél.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

3, Szerezz be "vészajándékokat"

Az ünnepi időszakban bármikor közbejöhet egy váratlan meghívás, amelynek azért illik eleget tenni, és vinni sem árt valamit. Ezért is érdemes a lap szerint beszerezni egy-két extra ajándékot: egy üveg bor, vagy valamilyen kozmetikai csomag például nem egy tehén ára, de jó, ha van tartalékban.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08