Nyitnak a karácsonyi vásárok: idén is 1000 lesz egy sima lángos, 2000 egy pálinka?

2019. november 1. 13:01

Habár az időjárás még ellenáll, mindenki tudja, hogy nyakunkon a tél, az ünnepek és a karácsonyi vásárok. Egészen pontosan egy hét múlva nyit például Közép-Európa egyik leghíresebb téli forgataga, a magyraországi vásárok "ősanyja" a Vörösmarty téren. Összeszedtünk minden lényeges tudnivalót a fővárosi, vidéki és a híres osztrák karácsonyi vásárról is.

Szinte hihetetlen, múlt héten még nyárias idő volt, ám pontosan egy hét múlva, november 8-án nyit a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár. Budapest egyik népszerűbb téli programja idén 21. alkalommal várja az érdeklődőket és kézműves termékekkel, ételekkel, kulturális- és gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal, koncertekkel.

A vásár évente 800 ezer turistát vonz, a magyarok körében is híres, méghozzá borsos árairól. Tavaly 900 forint alatt nem kaptunk forralt bort, a sima vörösbornak pedig 800 forint volt decije. Egy kávéért minimum 450 forintot kellett fizetnünk, ám ha "ünnepi hangulattal" kértük, azaz írkávét, az már 1600 forint volt. A teáért 700, egy korsó sörért 1000, a pálinkáért, 1000 és 2000 forint között kellet fizetnünk. 

Egy sima lángos 1000 forintba került, a sajtos-tejfölös 1500, ha viszont húsos raguval fogyasztottuk, akkor 2500 forintot kértek érte. A kolbászos lepény vagy tócsni mustárral és lila hagymával szintén 2500 forintba került. A kürtős kalács minden íze 1500 forint volt. Az idei árakról egyelőre nincsenek még információink

Sok magyar bár sokallja az árakat egy-egy budapesti karácsonyi vásáron, úgy látszik, a külföldi turistákat ez egy cseppet sem érdekli. A Pénzcentrum riportere által megszólaltatott külföldiek közül például volt olyan, aki tisztában sem volt a forint-euró árfolyammal, egyszerűen csak mindent megvesz, ami megtetszik neki. Sikerült beszélnünk olyan Egyesült Királyságból érkező turistákkal is, akik elmondták, a budapesti árak tapasztalataik szerint hol olcsóbbak, hol pedig ugyanolyanok, mint lakóhelyükön. Ezzel szemben viszont a nálunk található áruk minősége szerintük valamivel magasabb, mint a szigetországban.

Karácsonyi vásárok Budapest szerte

A vásár-rajongóknak 2019-ben pedig még több szórakozási lehetőséggel készül a főváros, ugyanis a Vörösmarty tér mellett már a Deák téren és a Fővám téren is élvezhetik a karácsonyi vásárok pezsgő hangulatát november 8-ától egészen január 1-jéig.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Bazilikánál 2019. november 22. és 2020. január 1. között csodálhatjuk meg a korcsolyapályáról a fényfestést és az ízeket, a Jókai téren és Óbudán 2019. november 29 -és december 23. között, de november végétől karácsonyig szinte az összes magyarországi nagyvárosban lesz ünnepi készülődés Soprontól Debrecenig.

Aki pedig hajlandó még utazni is a hangulat kedvéért, annak Bécs a megfelelő helyszín: csaknem húsz adventi vásár és karácsonyi falu nyitja meg kapuit a napokban az osztrák fővárosban. A híres Christkindlmarkt november 15 és december 26. között várja az érdeklődőket.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm