25 °C Budapest
Így választ otthont egyre több család: ez a fő szempont az ár mellett

Így választ otthont egyre több család: ez a fő szempont az ár mellett

2019. július 16. 10:01

Egyre többen, főleg kisgyermekes családok, költöznek Budapest agglomerációjába a fővárosból. A kiköltözők között tendenciájává vált, hogy ismerőseik közelében vásárolnak családi házat praktikus okokból. 

Gyereknevelés szempontjából hasznos és kényelmes, ha egy segítő közösséget alkot ismerőseivel, így nem csoda, hogy évről évre egyre több kisgyermekes család törekszik így megválasztani lakóhelyét. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa elmondta a Világgazdaságnak, hogy tapasztalataik szerint Budapest agglomerációjában egyre nő a családos közösségek száma.

A Budapestről kiköltöző családok kifejezetten ismerőseik lakhelye környékén keresnek eladó házat.

Az évek óta tartó drágulás következtében egyre többen szorulnak ki az agglomerációba, viszont ennek hatására az ingatlanpiaci törvényeknek megfelelően itt is folyamatosan nőnek az árak. Például Budaörsön és Budakalászon már bőven félmillió forint fölött van az átlagos négyzetméterár, de Fóton, Érden, Dunakeszin, Budakeszin és Solymáron is jelentős drágulás mutatkozik. 

Ezzel párhuzamosan a kisgyermekes családok közösségei egyre több helyen jelennek meg az agglomerációban: a jellemzően harmincas, fiatal negyvenes kiköltözők többsége 40 millió forint körüli összegért keres eladó kertes házat. Ebből az összegből Budapesten belül csak nagy kompromisszumok árán lehet ingatlant vásárolni, viszont a főváros környéki egyre jobban fejlődő településeken egy család számára megfelelő méretű házhoz juthatnak, élhető környezetben.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30