19 °C Budapest
Rengeteg sofőrt vett fel a Spar: folyamatos a bővülés, kellenek még emberek

Rengeteg sofőrt vett fel a Spar: folyamatos a bővülés, kellenek még emberek

2019. május 8. 12:00

Eddig 45 sofőrt vett fel a Spar, hogy kiszolgálják az online vásárlókat. Mellettük még más új pozíciók is nyíltak a boltláncnál a webshop elindulása kapcsán. A boltlánc tervezi fejleszteni a hálózatot, aminek kapcsán újabb dolgozókra is szükség lehet. A Spar online áruházában több mint 18 ezer termék található, a rendelések összeállítását 33 ember végzi.

Csaknem 960 millió forint ráfordítással, és rengeteg munkával végül május hatodikán startolt el a Spar online shopja. Az áruházlánc sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az év végéig 100 új munkahelyet létesítenek a fejlesztéssel. Erről egyébként Maczelka Márk kommunikációs vezető is beszélt egy interjúban a Pénzcentrumnak. A boltlánc webshopja egyelőre a fővárosban és 49 környékbeli településen elérhető:

Több SuperShop-kártyabirtokos bevonásával és hat járművel sikeresen teszteltük új szolgáltatásunkat Budapesten az utóbbi hetekben, s május 6-tól pedig hivatalosan is megkezdődött a működés

- mondta Maczelka Márk a mai sajtóeseményen.

Az elmúlt években az online kereskedelem világszerte, így hazánkban is egyedülálló módon növekedett, amely indokolttá tette a Spar online shopjának beindítását. A boltlánc egy olyan prémium szolgáltatást kíván nyújtani, amely a vevők széles rétegét, azon belül pedig elsősorban a 25-49 éves vásárlói korosztályt célozza meg, akiknek a sűrű napi elfoglaltságuk gyakran nem teszi lehetővé, hogy személyesen felkeressenek egy üzletet, a webshopos vásárlással viszont időt és energiát takarítanak meg - ismertette Szalay Zsolt ügyvezető igazgató, aki arról beszélt, hogy az osztrák anyavállalttól vették át a webshopos projektet, ami Ausztriában és Szlovéniában már bevált. Ezt a rendszert alakították a magyar igényekre. 30 hónapja dolgoznak a hazai webáruházon, ami végül májusban tudott elstartolni - fejtette ki.

Az ügyvezető arról is beszélt, hogy mindenhol ugyanazt a minőséget akarják adni a vevőknek, akár online, akár offline vásárol. A webshop elindulása előtt komolyan monitorozták a konkurenciát, így alakították ki a saját rendszerüket is.

A Spar online üzletéből heti hat napon keresztül, hétfőtől péntekig 8 órától 22 óráig, szombaton 8 órától 18 óráig kétórás idősávokban rendelhetnek a vásárlók - vasárnap csak kivételes esetekben, például ünnepnapok előtti vasárnapokon szállítanak ki.

A hét idősáv valamelyikében igényelt kiszállításért 499-999 forintot kell fizetni. Van lehetőség a személyes, úgynevezett Drive-In-átvételre is, ami 150 forint költséggel jár. De 25 ezer forint feletti rendelés esetén a szolgáltatás ingyenes. A Drive-In átvevőhelyek a kiszállításban résztvevő üzletekben: a pesterzsébeti, a diósdi és a szentendrei Interspar hipermarketekben találhatóak, ahol a vásárlók az áruházakon kívül, az autójukban ülve, személyesen vehetik át a megrendelt termékeket.

Az említett áruházakon komoly előkészítő munkát kellett végezni, hogy kialakítsák az átvevőpontokat - az első Spar tavaly júniusban lett átalakítva erre a célra, a tesztidőszak kezdetekor. Fehér, inkognító autókkal szállították a tesztelők megrendeléseit, és a bocskei irodában dolgozó kollégák is beszálltak a próbaüzembe - emlékezett vissza Szalay.

Rengeteget kellett fejleszteni

A tájékoztatón ismertették, hogy a hatékony, gyors és pontos munkavégzést az elérhető legkorszerűbb logisztikai és informatikai rendszer biztosítja. A komissiózást, az áruk megadott megrendelések szerinti összeválogatását és környezetbarát papírtáskákba helyezését szakképzett munkatársak végzik. Az alkalmazott technológiának köszönhetően egyidejűleg négy rendelés összeállítására is lehetőség nyílik, amelynek során termékfotók segítik a munkatársakat. A kiszállításig elkülönített tárolási és hűtési lánc szavatolja a termékek minőségének megőrzését. A jó áttekinthetőség és nyomon követhetőség, a szigorú higiéniai előírásoknak való megfelelés a folyamat teljes egészére igaz - emelte ki Janó Dávid e-kereskedelmi vezető. Kiemelte, hogy a shop fejlesztése során ügyeltek arra, hogy a logisztika ne akadályozza az áruházak mindennapi munkáját.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Spar online shop kínálatában minden termék szerepel, ami egy hipermarketben is, és azonos árakon szerezhető be a mintegy 18 ezer árucikk. A szolgáltatás bármilyen platformon elérhető: fut okostelefonokon, tableten, asztali számítógépeken. A webáruházban bankkártyával lehet fizetni.

Az online shop dedikált telefonos és online ügyfélszolgálattal is rendelkezik, amely a kiszállítási időablakokhoz igazodva érhető el.

A Spar 20 darab, piros színű és fellogózott Peugeot Boxer kisteherautóból álló saját flottát állított fel, amelyek raktere kiválóan alkalmas a hűtésre és a fagyasztásra. A mirelit termékeket egy speciális akkus hűtő segítségével egészen a vásárló ajtajáig tudják a kellő hőmérsékleten tartani a kiszállítók. Egy kocsi 52 rendelést tud egyszerre vinni.

A bolt kezdetben 45 sofőrt alkalmaz, mellettük dolgozik 6 vevőszolgálatos és 33 komissiózó munkatárs is, a központban 14 kolléga szervezi és irányítja a munkát. A fejlesztés összességében 98 munkahelyet teremt

- közölte Szalay Zsolt, aki fontosnak nevezte, hogy nem szervezték ki a logisztikát, hanem az online kiszállítás során is a "Spar-élményt" tudják adni. A hazai munkaerőpiacon nehéz munkaerőt találni, de az ügyvezető szerint sikerült megoldaniuk a problémát, kellő létszámmal tudták elindítani a webshopot.

A Spar várakozásai szerint az online shop éves forgalma a kezdeti időkben egy Interspar áruház forgalmával lesz egyenértékű, miközben egy átlagos vásárlói kosár tartalma 15 ezer forint körül alakul.

A boltlánc tervezi a hálózat fejlesztését, célja, hogy idővel minél több települést vonjon be a netes vásárlás, és a házhoz szállítás lehetőségébe.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 18. 16:33