0 °C Budapest
Új őrület hódít: te is megúszhatod a karácsonyi kajakrízist

Új őrület hódít: te is megúszhatod a karácsonyi kajakrízist

2018. december 9. 07:03

Alig több, mint 2 hét van hátra karácsonyig, aki már előre látja, hogy nem fog beleférni a főzés az idejébe, esetleg idén szeretné stresszmentesen eltölteni a karácsonyt, annak még nem késő eldöntenie, honnan rendeli meg idén a menüt, de legalábbis a legmacerásabb elemeit.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A karácsony előtti hajrában sokaknak nem jut ideje az újabb kör bevásárlásra, főzésre, úgy gondolják, egyszerűbb a profikra bízni és megrendelni a karácsonyi menüt, mint napokon keresztül a konyhában görnyedni és utána hullafáradtan lerogyni a karácsonyfa alá. Ha a bejgli, vagy a tortarendeléstől nem ódzkodunk, ugyan miért kéne az ételrendeléstől?

Mit eszik a magyar?

Ünnepekkor még mindig leginkább a hagyományos fogások kapnak helyet az asztalon, viszont a töltött káposzta vagy a halászlé elkészítése nem egyszerű. Az interneten rengeteg receptet lehet találni, de még a legegyszerűbb verzióknál is 140-160 perc elkészítési időt tüntetnek fel, és ebben még nincs benne a bevásárlásra, az előkészületekre és a főzés utáni mosogatásra szánt idő sem.

A fővárosban és vidéken is sok éttermet találni, ahol kiváló töltött káposztát és halászlevet vásárolhatunk. A teljesség igénye nélkül mutatjuk, hol, mennyiért kaphatjuk meg a hagyományos karácsonyi ételeket. és főleg meddig dönthetünk még.

A csepeli LaGuna étteremből pontyhalászlevet harcsafilével 1490 forintért rendelhetünk személyenként (ez fél liternyit jelent), töltött káposztát 1990 forintért (2 darab), malac kocsonyából egy adag 1400 forintba, de lehetőség van hidegtálat is kérni, 4 személyre 9990 forintért. Előrendeléseket az éttere, december 23-ig vesz fel, kiszállítást is vállalnak.

A Larus éteremből azonban csak december 20-ig rendelhettük, a bajai halászléből egy adag 2500 forintba, a kocsonya 2150 forint, a kacsacomb lilakáposztával és knédlivel 3550 forint.

A Vendéglő a KisBíróhoz is kínál karácsonyi menüt, náluk december 18-ig adhatjuk le a rendeléseinket. A paksi pontyhalászléből egy adag 2950 forint, a töltött káposztából egy adag 3100 forint.

A Liszt Ferenc téri Korhely Falodában az elviteles halászlé ponttyal 1500, harcsával 1900 forintba kerül. A töltött káposzta füstölt csülökkel 1800 forint. A sült kacsacomb párolt káposztával és tört burgonyával 2000 forint.

Vidéken mérsékeltebbek az árak

Nem csak Budapesten, természetesen a fővároson kívül is lehetőségünk van ételt rendelni karácsonyra, mérsékeltebb árakkal találkozhatunk. A debreceni Garda Étteremben a Karácsonyi harcsahalászlé 1290 forintba kerül, a töltött káposzta (4 db) 990 forintba. December 22-ig adhatjuk le a rendelést.

A miskolci Calypso étteremből 1900 forintért rendelhetünk halászlevet és 1600 forintért töltött káposztát december22-ig.

A soproni Kiss Étteremben a Fertőparti Halászlé pontyfilével 1450 forintba kerül elvitere, 5fős hidegtál 11 ezer forintba kerül. December 20-ig lehet leadni a rendelést.

Halászlevet harcsafilével, tejjel, ikrával és gyufatésztával 2700 forintért, sült kacsacombot hagymás tört burgonyával, lilakáposztával 2300 forintért, töltött káposzta füstölt oldalassal 2500 forintért tudunk rendelni a pécsi Pezsgőházból egészen december 19-ig.

A Kadarta vendéglőből ponty- és harcsahalászlevet tudnak rendelni a veszprémiek, 1350 és 1650 forinért.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 21. péntek
Ágnes
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?