6 °C Budapest

Kiderült a Lidl-titok: ezzel etet minket a német diszkontlánc

2018. december 5. 11:02

Ma már bárki egy helyen elintézheti a nagybevásárlást, nem kell a különböző termékekért különböző áruházakba rohangálni. Látva a hatalmas választékot, joggal merülhet fel a vásárlóban: mégis ki dönt arról, mely termékek kapjanak helyet a polcokon? Mielőtt a vásárlók elé kerül, ki az, aki kipróbálja, teszteli a különböző élelmiszereket? Hogyan kerülhet be egy kisvállalat termékével az áruházba? A Lidl sajtóeseményén jártunk, ahol ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Ma már, ha valaki el szeretné intézni a heti vagy havi nagy bevásárlást, nem feltétlenül kell több üzletbe betérnie, egy helyen is megkap mindent. Óriási a választék, egy helyen akár több ezer termék közül válogathatnak a vásárlók. Joggal merül fel a kérdés: mégis ki dönt arról, mely termékek kerülhetnek be például egy diszkontáruház polcaira? Mielőtt a vásárlók elé kerül, van-e valaki, aki megkóstolja a hús-, tejtermékeket, édességeket?

A Lidl Magyarország minden új termékbevezetésekor vakteszten veti össze termékeit a konkurens termékekkel. A már piacon lévő termékek esetében az elmúlt évben tervezetten és szúrópróba szerűen közel 900 érzékszervi tesztet végezett a Lidl Magyarország, melyek egy részét független akkreditált laboratóriummal végeztetett, míg a többi esetben házon belüli érzékszervi vizsgálat történt. A belső teszteken a beszerzési és a minőségbiztosítási osztályokon dolgozó kollégák vesznek részt

 - tudtuk meg a Lidl által szervezett sajtóeseményen, ahol bepillantást nyerhettünk abba, hogyan is zajlik egy független laboratórium által végzett vakkóstoló.

Novemberben amúgy az Aldi is szervezett hasonló sajtóeseményt, amelyről a Pénzcentrum is beszámolt. A sajtóbejárás középpontjában a termékbeszerzések mellett egy, az üzlet életében átlagosnak mondható vakteszt állt, amiben a meghívott 15-20 újságíró 8 különböző termékkört tesztelt, ezekben természetesen megtalálhatók voltak a diszkont sajátmárkás termékei is. A teszt eredményét és beszámolónkat itt olvashatod el.

Minden terméket megkóstolnak

A Lidl Magyarország állandó kínálatában az 1400-at is meghaladó különböző termék található meg, melyeket rendszeres időközönként ellenőriznek. A független laboratóriumi vizsgálat alkalmával minimum 12 ember végzi a kóstolást, akik több, összehasonlítható terméket kóstolnak meg és hasonlítanak össze.

Egy ilyen kóstolóba nyerhettek bepillantást a sajtó munkatársai. 5 különböző virslit, pisztáciát és zselés szaloncukrot kóstoltunk. A virsliket csomagolás nélkül, normál és főtt állapotban tekinthettük meg kóstolás előtt, ez alapján kellett pontozni a külső megjelenést. Ezután mindenki megkapta a falatokat, amelyeknek értékelni kellett az illatát, állagát, ízét, ezen belül a sósságot és fűszerességet. Végül egy sajátmárkás, úgynevezett "budget-termék" győzött a teszten, a Lidl terméke a második lett.

A pisztáciáknál is hatalmas különbségek voltak, a méret, a sósság, az illat vagy a szín tekintetében is. A Lidl terméke itt is a 2. helyezést érte el. Az 5 kóstolt szaloncukor minőségében szintén óriási különbségeket tapasztalhattunk, volt, holtversenyben végzett végül a Lidl és egy másik cég terméke.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Arra a kérdésre, mi történik akkor, ha egy profik által végzett vakteszten valamelyik termék elhasal, a cég közölte, a tesztek eredménye rendkívül fontos a vállalat számára, így ezek alapján az adott termék kifogásolt tulajdonságai fejlesztésre ill. módosításra kerülnek.

A diszkontlánctól megtudtuk, a  Lidl Magyarország áruházaiban közel 60 százalékos a magyar termékek aránya.

Arra a kérdésre, egy hazai kis-vagy középvállalkozás hogyan juttathatja be az áruházba a termékét,  a cég közölte, a hazai beszállítói körének és ezen keresztül szortimentjének bővítése érdekében a vállalat 2013 márciusában elindította a "Lidl a magyar beszállítókért" programot, majd 2016-ban a "Beszállítói Akadémia" eseménysorozatot, amelyek keretén belül a hazai termelők és beszállítók a szakmai szervezetek képviselőinek segítségével pontos képet kaphattak az egyes területek helyzetéről, a fejlődési lehetőségekről, valamint közvetlenül egyeztethettek a Lidl munkatársaival, hogy miként válhatnak az áruházlánc beszállítóivá. Kiderült, három év alatt 45 százalékkal növelte hazai beszállítóinak számát a Lidl.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm