15 °C Budapest
Valósággal megrohamozták a magyarok a boltokat

Valósággal megrohamozták a magyarok a boltokat

2018. október 24. 10:30

Nagyot nőtt a kiskereskedelmi forgalom, leginkább az iparcikkek, a gyógyszerek és a ruhák eladásai ugrottak meg. A KSH friss adatai szerint nagyot nőtt az internetes vásárlás is, és a benzinkutakon is bővülés volt.

Idén augusztusban a kiskereskedelmi üzletek forgalma a naptárhatástól megtisztítva 6,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a KSH.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 10,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 6,2 százalékkal többet vásároltak, mint egy évvel korábban. Az élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 5,0, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké pedig 1,4 százalékkal bővült.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 10,2 százalékkal emelkedett. Növekedtek az eladások az iparcikk jellegű vegyes (11 százalék), a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer- (9,0 százalék), a textil-, ruházati és lábbeli- (8,3 százalék), a használtcikk- (8,1 százalék), a bútor-, műszakicikk- (6,2 százalék), valamint a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk-üzletekben (2,2 százalék).

A csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 45 százalékkal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést. Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 6,2 százalékkal nőtt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma augusztusban 1029 milliárd forint volt.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?