Drágulhat a liszt: ekkora növekedésre lehet számítani

Drágulhat a liszt: ekkora növekedésre lehet számítani

MTI
2018. július 12. 09:00

Augusztus-szeptemberben a malmoknak meg kell próbálniuk elismertetni a kilónkénti ötforintos lisztáremelést, ellenkező esetben megszűnik az iparág minimális nyeresége és banki finanszírozhatósága - írja a Világgazdaság.

Augusztus-szeptemberben a malmoknak meg kell próbálniuk elismertetni a kilónkénti ötforintos lisztáremelést, ellenkező esetben megszűnik az iparág minimális nyeresége és banki finanszírozhatósága

- mondta el a lapnak Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki azt is hozzátette, hogy tavaly a malmok csak az egész évre tervezett áremelés felét tudták keresztülvinni. A szakértő hozzátette azt is, hogy egy körülbelül ötforintos lisztáremelés a lakosságnak sem okozna nagy terhet. 

Ez az évi fejenkénti nyolcvankilós lisztfogyasztással számolva egy főre négyszáz forint többletköltséggel járna.

A vezérigazgató szerint, még ez az emelés is körülbelül kétszázalékos árbevétel-arányos nyereséget tenne lehetővé. A cégvezető szerint, ha nem is a közeljövőben, de öt-tíz éves távlatban a magyarországi péksütemény- és kenyéráraknak fel kell zárkózniuk a nyugat-európai szintre, mert csak így élhet meg tisztességesen a malom- és pékszakma, illetve csak így oldható meg banki finanszírozhatósága.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20