Döbbenetes rekordnyeremény várja hétvégén a magyar szerencsevadászokat

2018. július 5. 19:00

Az Eurojackpot e heti főnyereménye bruttó 90 millió euró, azaz több mint bruttó 29 milliárd forint, mely nemcsak az Eurojackpot, de a hazai lottójátékok tekintetében is az elérhető legnagyobb főnyereménynek számít. Ráadásul az Eurojackpot hazai története során soha nem fordult még elő ilyen hosszú ideig tartó főnyeremény-halmozódás. Azt ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a gyengén teljesítő forint miatt egy Eurojackpot szelvény most már nem 660, hanem 680 forintba kerül.

Magyarország 2014-ben csatlakozott az Eurojackpot forgalmazásához, azóta a mostani a nemzetközi lottójáték leghosszabb főnyeremény-halmozódási időszaka. Legutóbb 2018. március 23-án vitték el a főnyereményt, az ezt követő 14 hét során egyetlen játékos sem ért el 5+2-es találatot.

Ez a magyar lottójátékosok közül utoljára annak az igencsak szerencsének mondható honfitársunknak sikerült, aki 2017 februárjában 5+2-es találatának köszönhetően a magyar lottótörténelemben elért legnagyobb főnyereménynek, bruttó 5,9 milliárd forintnak örülhetett. 

Az Eurojackpoton azonban nemcsak a telitalálatok érnek sokat: a játék hazai bevezetése óta minden évben született 5+1-es magyar találat, legutóbb a múlt hónapban vihette haza egy honfitársunk a magyarországi lottójátékok modernkori történetének legnagyobb, nem telitalálatos szelvényért fizetett nyereményét, közel 1,5 milliárd forintot. 

Az Európa 18 országában forgalmazott Eurojackpot továbbra is nagy népszerűségnek örvend a hazai játékosok körében, akik nagy izgalommal várják hétről hétre a sorsolásokat. A játék múlt havi (660 forintról 680 forintra történő) árváltozása pedig egyben azt is jelenti, hogy a forintban meghatározott nyeremények értéke is magasabb lett, azaz nőttek az alsó nyerőosztályok nyereményei. A forintban meghatározott nyeremények értéke ugyanis az új, megemelt szorzóval kerül kiszámításra.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm