15 °C Budapest
Döbbenetes rekordnyeremény várja hétvégén a magyar szerencsevadászokat

Döbbenetes rekordnyeremény várja hétvégén a magyar szerencsevadászokat

2018. július 5. 19:00

Az Eurojackpot e heti főnyereménye bruttó 90 millió euró, azaz több mint bruttó 29 milliárd forint, mely nemcsak az Eurojackpot, de a hazai lottójátékok tekintetében is az elérhető legnagyobb főnyereménynek számít. Ráadásul az Eurojackpot hazai története során soha nem fordult még elő ilyen hosszú ideig tartó főnyeremény-halmozódás. Azt ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a gyengén teljesítő forint miatt egy Eurojackpot szelvény most már nem 660, hanem 680 forintba kerül.

Magyarország 2014-ben csatlakozott az Eurojackpot forgalmazásához, azóta a mostani a nemzetközi lottójáték leghosszabb főnyeremény-halmozódási időszaka. Legutóbb 2018. március 23-án vitték el a főnyereményt, az ezt követő 14 hét során egyetlen játékos sem ért el 5+2-es találatot.

Ez a magyar lottójátékosok közül utoljára annak az igencsak szerencsének mondható honfitársunknak sikerült, aki 2017 februárjában 5+2-es találatának köszönhetően a magyar lottótörténelemben elért legnagyobb főnyereménynek, bruttó 5,9 milliárd forintnak örülhetett. 

Az Eurojackpoton azonban nemcsak a telitalálatok érnek sokat: a játék hazai bevezetése óta minden évben született 5+1-es magyar találat, legutóbb a múlt hónapban vihette haza egy honfitársunk a magyarországi lottójátékok modernkori történetének legnagyobb, nem telitalálatos szelvényért fizetett nyereményét, közel 1,5 milliárd forintot. 

Az Európa 18 országában forgalmazott Eurojackpot továbbra is nagy népszerűségnek örvend a hazai játékosok körében, akik nagy izgalommal várják hétről hétre a sorsolásokat. A játék múlt havi (660 forintról 680 forintra történő) árváltozása pedig egyben azt is jelenti, hogy a forintban meghatározott nyeremények értéke is magasabb lett, azaz nőttek az alsó nyerőosztályok nyereményei. A forintban meghatározott nyeremények értéke ugyanis az új, megemelt szorzóval kerül kiszámításra.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06