13 °C Budapest
Szennyezett tej a boltokban: a Spar is érintett a botrányban

Szennyezett tej a boltokban: a Spar is érintett a botrányban

2018. május 14. 14:25

Az Auchan boltjain túl három magyarországi Spar és Interspar áruház is érintett a szennyezési botrányban - értesült a Pénzcentrum. Az áruházlánc a kérdéses termékeket azonnal zárolta, a termékeket az érintett áruházak polcairól beszedte.

"A SPAR Magyarország birtokába olyan információ került, amely egyes forgalmazott tejtermékek szándékos megszennyezéséről szól, három magyarországi SPAR és INTERSPAR áruházban. A SPAR Magyarország az információ beérkezését követően haladéktalanul egyeztetett a Nemzeti Nyomozó Irodával és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal" - tájékoztatta lapunkat az üzletlánc. Mint azt Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője elmondta,

az egyeztetés alapján a SPAR a kérdéses termékeket azonnal zárolta, a termékeket az érintett áruházak polcairól beszedte, valamint döntött ezen termékek visszahívásáról is, melyről az érintett áruházak vásárlóközönségét már tájékoztatta. A kérdéses termékek árát pedig, amennyiben 2018. május 11-én, vagy május 12-én vásárolták az érintett üzletekben, blokk nélkül is visszafizetik. A folyamatban lévő nyomozásra tekintettel több információt nem áll módunkban kiadni.

A visszavonásban érintett termékek:

  • MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L
  • MAGYAR UHT TEJ 2,8% 1L
  • MAGYAR ESL DOBOZOS TEJ 1,5%1L
  • MAGYAR ESL DOBOZOS TEJ 2,8%1L
  • FARMER UHT TEJ 1,5%
  • MEGGLE KÁVÉTEJSZÍN 10X10G
  • MEGGLE KÁVÉTEJSZÍN 500ML

A visszavonásban érintett áruházak:

  • INTERSPAR hipermarket - Diósd, Balatoni út 2.
  • INTERSPAR hipermarket - Szentendre, Dobogókői utca 4.
  • SPAR szupermarket - Érd, Diósdi út 46.
Cikkünk megjelenése után érkezett a hír, hogy a Nébih szerint csak fenyegetőzés volt, senki nem mérgezte meg a boltokban kapható tejeket. A Klubrádiónak Helik Ferenc, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője azt mondta, a vizsgálatok alapján biztos, hogy nincs mérgezett tej az áruházláncok polcain.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata ugyanakkor a következő tájékoztatást küldte meg a Pénzcentrum érdeklődésére: "A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az ügy felderítése érdekében a rendőrség nyomozócsoportot hozott létre. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad."

Korábbi cikkeink a témában:

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06