17 °C Budapest
Óvatosan az Auchanban: megmérgezhették ezeket a tejtermékeket

Óvatosan az Auchanban: megmérgezhették ezeket a tejtermékeket

2018. május 14. 08:28

Valaki megzsarolta az Auchant, hogy ha nem fizetnek neki, megmérgezi az üzleteikben árult dobozos tejeket. A Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre a zsarolás miatt. Az Auchan közben közzétette azoknak a termékeknek a listáját, amelyeket visszahívnak, vagyis ha ezekből vásárolt valaki a hétvégén, azt ne fogyassza el, vigye vissza az áruházba.

Levelet kapott az Auchan, amelyben valaki azt írta, ha nem fizetnek neki, megmérgezi az üzleteikben árult dobozos tejeket - értesült a Blikk. Ezt alátámasztotta az ORFK sajtóosztályának válasza is, amely szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre a zsarolás miatt.

Iparági szereplők a Blikknek elmondták, az áruházlánc nem tudhatta, hogy csak egy kalandorról vagy közveszélyes őrültről lehet-e szó, ezért visszahívta a zsaroló által nevesített tejtermékeket, majd bejelentést tett a rendőrségen, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih). Arról a hétvégén a Pénzcentrum beszámolt, hogy a Nébih közleményben hívta fel a vásárlók figyelmét, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert. Akkor megkeresésünkre még azt mondták, bármely áruház érintett lehet, mostanra viszont biztos, hogy az Auchan vásárlóinak kell résen lenniük.

Az áruház honlapján már elérhető azon termékek listája, amelyekkel vigyázni kell, ezt ide kattintva lehet elérni. Az Auchan figyelmeztet mindenkit, aki a listán szereplő termékekből vásárolt, ne fogyassza el azt, vigye vissza az áruházba éds az árát megtérítik, blokk sem szükséges. Egyelőre nem tudni, valóban történt-e mérgezés, a Nébih információja szerint eddig nem találtak fertőzött tejet sehol.

Érintett áruházak, termékek:

Az alábbi listát tették közzé a visszahívott termékekről:

Auchan Budakalász:
MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%
MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L
RISKA UHT TEJ 1,5% 180 ML
RISKA UHT TEJ 1L 3,5%
RISKA UHT TEJ 1L 0,1%

Auchan Dunakeszi:
MIZO UHT TEJ 1L 2,8%
MIZO BOCI UHT TEJ 2.8% 200ML TBA
MIZO UHT TEJ 3,5% 1L (EDGE)
MIZO UHT TEJ 1L 1,5%
TT UHT TEJ 2.8% 1L
TT UHT TEJ 1L 1,5%

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Auchan Fót
MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%
MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

Auchan Szigetszentmiklós:
MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%
MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

Auchan Csömör:
MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%
MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

Auchan Savoya Park:
MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%
MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?