Csúcskategóriás bort árul fillérekért a Lidl: ebből érdemes jól betárazni

Csúcskategóriás bort árul fillérekért a Lidl: ebből érdemes jól betárazni

2018. május 10. 18:30

Ma már egyáltalán nem kell vagyonokat költeni azért, hogy a nap végén egy jó borral kényeztesse magát az ember. Sokszor elég csak a közeli boltok valamelyikébe leugrani, és máris megfizethető áron találhatunk kiváló minőségű nedűket. A Lidl polcain most például - a szakértők által is elismert - Portrait Garnacha Rose 2016 kevesebb mint ezer forintért kerülhet a borkedvelők asztalára.

Bár egy friss nemzetközi jelentés szerint világszertefelmehet a borok ára, Áts Károly, tokaji borász azt nyilatkozta a Pénzcentrumnak, hogy "a több százezres, esetenként több milliós palackmennyiséggel legyártott, jellemzően hipermarketekben értékesített tömegborok ára várhatóan nem fog növekedni." Nem kell tehát senkinek attól tartania, hogy nem tud majd egy-egy minőségi palack bort megfizethető áron hozzácsapni a bevásárlókocsija tartalmához.

Olyannyira nem, hogy a Művelt Alkoholista legújabb, 2016-os évjáratú Lidl Portrait Garnacha Rose fogása bőven telitalálatnak bizonyult kóstolója számára úgy, hogy

egy üveg mindössze 800 forintba kerül.

A szakértő szerint a Carinenában, grenache szőlőfajtából készült bornak nem csak a címkéje pofás, de maga a bor is:

az illata alapján nem nyilvánvaló, hogy grenache, üdeségben a hazai rozékkal összemérhető, pajkosan cseresznyés, fehérribizlis. Szerkezetre meg provanszit idéz, légies, nem harsogó, nem savhangsúlyos és még csak CO2-vel sem tuningolták - és mégis jó a tartása. Mesterien eltalált, alig érezhető tannin tartja össze a finist. Hibátlan és ízléses kis bor, ráadásul érdekes karakter, egyszerűségében is roppant kellemes

- írja bejegyzésében a Művelt Alkoholista. Az 12,5 százalék alkoholtartalmú ital a kóstolás végén 9 pontot (83/100) kapott, úgyhogy bátran neki lehet indulni a felkutatásának.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?