Olcsóbb lehet az ételrendelés: lépett a Netpincér

Olcsóbb lehet az ételrendelés: lépett a Netpincér

2018. április 29. 10:02

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése alapján a Netpincér vállalta, hogy módosítja az éttermekkel kötött szerződéseit. Az éttermeknek így nem kell majd ugyanolyan áron adniuk az ételeiket a nem online rendelési felületeken (pl. a telefonos megrendelések esetén), mint a Netpincéren.

A GVH azért indított eljárást a legnagyobb ételrendelés-közvetítő portál üzemeltetője ellen, mert az feltételezhetően versenykorlátozó kikötéseket alkalmazott az éttermekkel kötött szerződéseiben. A vállalkozás ugyanis előírta, hogy az éttermek kötelesek szolgáltatásaikat a Netpincéren ugyanolyan kondíciókkal (pl. árakkal, kedvezményekkel, kiszállítási feltételekkel) kínálni, mint teszik azt saját értékesítési csatornáikon (honlapon, telefonos megrendeléskor, szórólapjaikon) - írja közleményében a hivatal.

Bár a kikötés nem terjedt ki a Netpincér versenytársain keresztül érkező megrendelésekre, a gyakorlatban a GVH azt tapasztalta, hogy mindenhol ugyanannyiért árulták az éttermek az ételeiket. Az éttermeknek ugyanis nem állt érdekükben, hogy más közvetítő portálokon a saját áraiknál olcsóbban kínálják szolgáltatásaikat, mert attól tartanak, hogy a fogyasztók elpártolnak tőlük, és inkább - a jutalékfizetési kötelezettség miatt az éttermek számára saját csatornáiknál költségesebb - közvetítőkön keresztüli megrendelést választják.

A GVH a verseny erősödését várja a vállalás eredményeként a házhozszállítási szolgáltatások tekintetében, különösen a közvetítők közötti versenyt illetően. A Hivatal jogsértést nem állapított meg az ügyben, így bírságot sem szabott ki.

 

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07