Még a tavalyinál is gyorsabban fogynak a jegyek a Szigetre

2018. április 19. 16:00

Idén 1 milliárd forinttal többet költöttek a Nagyszínpad fellépőire, mint a tavalyi évben - közölte Kádár Tamás főszervező a Sziget csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az is kiderült, hogy gyorsabban fogynak a jegyek, mint 2017-ben: a magyarok körében kifejezetten keresett 3 napos bérletből még van, de valószínűleg jóval a fesztivál előtt le kell majd állítani az árusítását.

Gerendai Károly nyitotta meg a szokásos éves Sziget sajtótájékoztatót, elmondta, hogy mára kiszállt a fesztiválhoz kapcsolódó napi munkából. Bár már a befektető megérkezése előtt eldöntötte, hogy a 25. év után átadja a Sziget vezetését, a befektető érkezése is azt üzente számára, hogy egy stabil vállalkozásról van szó, ami nélküle is sikeresen tud tovább működni. Most már teljesen külső szemmel figyeli a fesztivál idei szerveződését, olyannyira, hogy a levelező listáról is levetette magát. Ezután Kádár Tamás vette át a szót, aki Gerendai Károly utódja a fesztivál főszervezői posztján, és részletesen felvázolta mi várható idén az augusztus 8-tól és 15-ig tervezett rendezvényen.

Ennyivel kerül idén többe a Sziget

A főszervező elmondta, hogy idén - az év elején a cégbe befektető külföldi tulajdonosokkal egyeztetve - egy hároméves növekedési stratégiát dolgoztak ki, melynek első lépéseként csak az idei Nagyszínpad fellépőkre 1 milliárd forinttal többet költöttek, mint tavaly. A headlinerek egyre többe kerülnek, amit csak egy teljesen új megközelítéssel lehet finanszírozni, és ebben partner a külföldi befektető.

A léptékváltás már az idei felhozatalon is látszik ez, amire különösen büszke, többek között kiemelte Lana Del Ray énekesnőt, aki személyes kedvence és először lép fel hazánkban. A fesztivál teljes költségvetése is növekszik: idén várhatóan 8,6 milliárd forint lesz, ami 12%-kal magasabb, mint 2017-ben.

Idén is örülhet a magyar közönség

A jegyek is gyorsabban fogynak, mint a tavalyi évben, 5 napos bérletet már nem is lehet vásárolni, így már csak 1, 3 és 7 napos bérletekből lehet választanai. Tavaly fontos változás volt a jegystruktúrában a 3 napos bérlet bevezetése, amely bármely, egymást követő 3 napra vásárolható.

Kifejezetten a magyar közönségnek fejlesztettük ezt a jegytípust, és nem titkolt célunk, hogy ezzel tovább növeljük az egyre nagyobb itthoni érdeklődést. Azonban a 3 napos bérletek száma is véges, valószínű, hogy ezek árusítását is jóval a fesztivál előtt le kell majd állítaniuk

- mondta el Kádár Tamás.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Indul a karszalagos fizetés

A fizetéssel kapcsolatos fejlesztésekről is szó volt: idén már a belépésre jogosító karszalaggal is lehet fizteni a Szigeten. A karszalagok RFID chippel lesznek felszerelve, így amellett, hogy minden belépési jogosultságot tartalmaznak (napok, kempingek) a fizetési funkciót is magukban foglalják. Gyakorlatilag a Festipay fizetőkártya beépül a karszalagba, így megszűnik a kártyáért korábban fizetendő 500 forintos letét.

A karszalag további előnye, hogy sorbanállás nélkül, a Sziget applikációján keresztül is fel lehet tölteni, és aki így tesz, a fesztivál végével a 300 forint feletti összegét visszakapja a bankkártyára.

Utóbbi azért is jó, mert a szervezők sok kritikát kaptak korábban emiatt: azzal vádolták őket, hogy utaznak a bennmaradó összegekre, ami nem volt igaz, hiszen mindig lehetőséget adtak a visszaváltásra, de ez most valóban egy egyszerűbb kényelmesebb megoldás. Az előző évekhez hasonlóan egyérintéses bankkártyákkal és mobiltelefonnal is lehet majd fizetni.

Biztonságos lesz a Sziget

A tavalyi évhez hasonló biztonsági intézkedésekre is lehet számítani, bár a GDPR kapcsán többen kritizálták a bevált beléptetési rendszert, aminek része a személyi igazolványok lefénymásolása. Egyeztetnek az ügyben a hatóságokkal, Kádár Tamás reméli, hogy sikeresek lesznek az egyeztetések, és nem kell hozzányúlni a check-in rendszerhez, ami tavaly jól vizsgázott. A főszervező hangsúlyozta, hogy a szülők nyugodt szívvel elengedhetik gyerekeiket a Szigetre, ugyanis nem lesz probléma a biztonsággal.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm