28 °C Budapest
Még a tavalyinál is gyorsabban fogynak a jegyek a Szigetre

Még a tavalyinál is gyorsabban fogynak a jegyek a Szigetre

2018. április 19. 16:00

Idén 1 milliárd forinttal többet költöttek a Nagyszínpad fellépőire, mint a tavalyi évben - közölte Kádár Tamás főszervező a Sziget csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az is kiderült, hogy gyorsabban fogynak a jegyek, mint 2017-ben: a magyarok körében kifejezetten keresett 3 napos bérletből még van, de valószínűleg jóval a fesztivál előtt le kell majd állítani az árusítását.

Gerendai Károly nyitotta meg a szokásos éves Sziget sajtótájékoztatót, elmondta, hogy mára kiszállt a fesztiválhoz kapcsolódó napi munkából. Bár már a befektető megérkezése előtt eldöntötte, hogy a 25. év után átadja a Sziget vezetését, a befektető érkezése is azt üzente számára, hogy egy stabil vállalkozásról van szó, ami nélküle is sikeresen tud tovább működni. Most már teljesen külső szemmel figyeli a fesztivál idei szerveződését, olyannyira, hogy a levelező listáról is levetette magát. Ezután Kádár Tamás vette át a szót, aki Gerendai Károly utódja a fesztivál főszervezői posztján, és részletesen felvázolta mi várható idén az augusztus 8-tól és 15-ig tervezett rendezvényen.

Ennyivel kerül idén többe a Sziget

A főszervező elmondta, hogy idén - az év elején a cégbe befektető külföldi tulajdonosokkal egyeztetve - egy hároméves növekedési stratégiát dolgoztak ki, melynek első lépéseként csak az idei Nagyszínpad fellépőkre 1 milliárd forinttal többet költöttek, mint tavaly. A headlinerek egyre többe kerülnek, amit csak egy teljesen új megközelítéssel lehet finanszírozni, és ebben partner a külföldi befektető.

A léptékváltás már az idei felhozatalon is látszik ez, amire különösen büszke, többek között kiemelte Lana Del Ray énekesnőt, aki személyes kedvence és először lép fel hazánkban. A fesztivál teljes költségvetése is növekszik: idén várhatóan 8,6 milliárd forint lesz, ami 12%-kal magasabb, mint 2017-ben.

Idén is örülhet a magyar közönség

A jegyek is gyorsabban fogynak, mint a tavalyi évben, 5 napos bérletet már nem is lehet vásárolni, így már csak 1, 3 és 7 napos bérletekből lehet választanai. Tavaly fontos változás volt a jegystruktúrában a 3 napos bérlet bevezetése, amely bármely, egymást követő 3 napra vásárolható.

Kifejezetten a magyar közönségnek fejlesztettük ezt a jegytípust, és nem titkolt célunk, hogy ezzel tovább növeljük az egyre nagyobb itthoni érdeklődést. Azonban a 3 napos bérletek száma is véges, valószínű, hogy ezek árusítását is jóval a fesztivál előtt le kell majd állítaniuk

- mondta el Kádár Tamás.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Indul a karszalagos fizetés

A fizetéssel kapcsolatos fejlesztésekről is szó volt: idén már a belépésre jogosító karszalaggal is lehet fizteni a Szigeten. A karszalagok RFID chippel lesznek felszerelve, így amellett, hogy minden belépési jogosultságot tartalmaznak (napok, kempingek) a fizetési funkciót is magukban foglalják. Gyakorlatilag a Festipay fizetőkártya beépül a karszalagba, így megszűnik a kártyáért korábban fizetendő 500 forintos letét.

A karszalag további előnye, hogy sorbanállás nélkül, a Sziget applikációján keresztül is fel lehet tölteni, és aki így tesz, a fesztivál végével a 300 forint feletti összegét visszakapja a bankkártyára.

Utóbbi azért is jó, mert a szervezők sok kritikát kaptak korábban emiatt: azzal vádolták őket, hogy utaznak a bennmaradó összegekre, ami nem volt igaz, hiszen mindig lehetőséget adtak a visszaváltásra, de ez most valóban egy egyszerűbb kényelmesebb megoldás. Az előző évekhez hasonlóan egyérintéses bankkártyákkal és mobiltelefonnal is lehet majd fizetni.

Biztonságos lesz a Sziget

A tavalyi évhez hasonló biztonsági intézkedésekre is lehet számítani, bár a GDPR kapcsán többen kritizálták a bevált beléptetési rendszert, aminek része a személyi igazolványok lefénymásolása. Egyeztetnek az ügyben a hatóságokkal, Kádár Tamás reméli, hogy sikeresek lesznek az egyeztetések, és nem kell hozzányúlni a check-in rendszerhez, ami tavaly jól vizsgázott. A főszervező hangsúlyozta, hogy a szülők nyugodt szívvel elengedhetik gyerekeiket a Szigetre, ugyanis nem lesz probléma a biztonsággal.

NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?