30 °C Budapest
Nem létező ruhák árusításáért marasztalták el a H&M-et

Nem létező ruhák árusításáért marasztalták el a H&M-et

2018. április 5. 13:00

Jogerős bírósági ítéletben marasztalták el a H&M-et egy 2016 augusztusi eset kapcsán. A cég ekkor olyan rendeléseket vett fel és igazolt vissza, melyeket később nem teljesített.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) közérdekű pert indított a H&M Hennes & Mauritz Ruházati Kiskereskedelmi Kft. ellen, mivel az tömegesen utasította vissza korábbi webshopos rendelések teljesítését - derül ki a FEOSZ sajtóközleményéből.

A bíróság jogerős ítéletében megállapította, hogy a H&M 2016. augusztus 18-án nem szolgáltatta a megrendelt és visszaigazolt termékeket azon fogyasztók egy része számára, amelyeknek a megrendelést követően pozitív tartalmú, az ajánlattal megegyező visszaigazolást küldött.

A szóban forgó napon a cég nagyon kedvező áron tüntette fel a termékeket a webshopukban. Emiatt több vásárló is rákérdezett a cég facebookos oldalán, hogy a valóságnak megfelelőek-e az árak. Kérdéseikre igenlő választ kaptak.

Ennek ellenére a cég később olyan megrendeléseket nem teljesített, melyek esetében megtörtént a pozitív tartalmú visszaigazolás küldése, illetve amelyek tartalma megegyezett a megrendelés tartalmával. Tehát a szerződés létrejött, így köteles lett volna a cég teljesíteni az abban foglaltakat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A bíróság kötelezte a céget, hogy saját költségén ezen megállapítás közzétételéről gondoskodjon a saját honlapján, oly módon, hogy az az ítélet részére történő kézbesítésétől számított egy évig a honlapon látható legyen.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?