24 °C Budapest
Nem létező ruhák árusításáért marasztalták el a H&M-et

Nem létező ruhák árusításáért marasztalták el a H&M-et

2018. április 5. 13:00

Jogerős bírósági ítéletben marasztalták el a H&M-et egy 2016 augusztusi eset kapcsán. A cég ekkor olyan rendeléseket vett fel és igazolt vissza, melyeket később nem teljesített.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) közérdekű pert indított a H&M Hennes & Mauritz Ruházati Kiskereskedelmi Kft. ellen, mivel az tömegesen utasította vissza korábbi webshopos rendelések teljesítését - derül ki a FEOSZ sajtóközleményéből.

A bíróság jogerős ítéletében megállapította, hogy a H&M 2016. augusztus 18-án nem szolgáltatta a megrendelt és visszaigazolt termékeket azon fogyasztók egy része számára, amelyeknek a megrendelést követően pozitív tartalmú, az ajánlattal megegyező visszaigazolást küldött.

A szóban forgó napon a cég nagyon kedvező áron tüntette fel a termékeket a webshopukban. Emiatt több vásárló is rákérdezett a cég facebookos oldalán, hogy a valóságnak megfelelőek-e az árak. Kérdéseikre igenlő választ kaptak.

Ennek ellenére a cég később olyan megrendeléseket nem teljesített, melyek esetében megtörtént a pozitív tartalmú visszaigazolás küldése, illetve amelyek tartalma megegyezett a megrendelés tartalmával. Tehát a szerződés létrejött, így köteles lett volna a cég teljesíteni az abban foglaltakat.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A bíróság kötelezte a céget, hogy saját költségén ezen megállapítás közzétételéről gondoskodjon a saját honlapján, oly módon, hogy az az ítélet részére történő kézbesítésétől számított egy évig a honlapon látható legyen.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?