Népszerű reggeli fölött törtek pálcát: még a pizza is egészségesebb lehet

Népszerű reggeli fölött törtek pálcát: még a pizza is egészségesebb lehet

2018. március 2. 16:00

Amikor este pizzát eszel, sokszor marad reggelre egy-egy szelet. Ha eddig azért nem etted meg reggelire, mert egészségtelennek tartottad, akkor ezt az akadályt most elhárítjuk. Körülbelül ugyanannyi energia van egy szelet pizzában, mint egy tál gabonapehelyben, s mivel a tészta jellemzően kevesebb cukrot, de több fehérjét tartalmaz, ezért kiegyensúlyozottabb étkezéshez vezet.

Másképp gondolkodsz mostantól a reggelire megmaradt száraz szelet pizzáról.

... egy átlagos szelet pizza és egy tál gaponapehely zsíros tejjel nagyjából ugyanannyi kalóriát tartalmaz

- nyilatkozta Chelsey Amer dietetikus a Daily Meal portálnak. Bár a pizzát egyáltalán nem tekinthetjük egészséges ételnek, amikor a cukrosabb gaponapelyhekkel hasonlítjuk össze, arra a meglepő eredményre juthatunk, hogy a tészta, fehérjetartalma miatt, sokkal tovább nyújtja a jóllakottság érzését.

A legtöbb gaponapehely ugyanis tele van cukorral, ami miatt fogyasztása előbb-utóbb előidézheti azt a levert állapotot, amit magas szénhidráttartalmú ételek fogyasztása után sokan éreznek, amikor a cukorbevitel által kiváltott kellemes állapot elmúlik.

Mindemellett fontos fejben tartani, hogy más, egészségesebb forrásokból is bevihetünk szervezetünkbe fehérjét és szénhidrátot is, nem kell rögtön pizzát rendelnünk.

(via indy100)

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08