8 °C Budapest

Népszerű reggeli fölött törtek pálcát: még a pizza is egészségesebb lehet

2018. március 2. 16:00

Amikor este pizzát eszel, sokszor marad reggelre egy-egy szelet. Ha eddig azért nem etted meg reggelire, mert egészségtelennek tartottad, akkor ezt az akadályt most elhárítjuk. Körülbelül ugyanannyi energia van egy szelet pizzában, mint egy tál gabonapehelyben, s mivel a tészta jellemzően kevesebb cukrot, de több fehérjét tartalmaz, ezért kiegyensúlyozottabb étkezéshez vezet.

Másképp gondolkodsz mostantól a reggelire megmaradt száraz szelet pizzáról.

... egy átlagos szelet pizza és egy tál gaponapehely zsíros tejjel nagyjából ugyanannyi kalóriát tartalmaz

- nyilatkozta Chelsey Amer dietetikus a Daily Meal portálnak. Bár a pizzát egyáltalán nem tekinthetjük egészséges ételnek, amikor a cukrosabb gaponapelyhekkel hasonlítjuk össze, arra a meglepő eredményre juthatunk, hogy a tészta, fehérjetartalma miatt, sokkal tovább nyújtja a jóllakottság érzését.

A legtöbb gaponapehely ugyanis tele van cukorral, ami miatt fogyasztása előbb-utóbb előidézheti azt a levert állapotot, amit magas szénhidráttartalmú ételek fogyasztása után sokan éreznek, amikor a cukorbevitel által kiváltott kellemes állapot elmúlik.

Mindemellett fontos fejben tartani, hogy más, egészségesebb forrásokból is bevihetünk szervezetünkbe fehérjét és szénhidrátot is, nem kell rögtön pizzát rendelnünk.

(via indy100)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem