1 °C Budapest

Meglépte a Lidl, Tesco: árzuhanás jön a magyar boltokban

2018. február 15. 11:31

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a speciális étrendbe is beilleszthető, illetve bio- és reformélelmiszerek. Csakhogy ezek ára általában jóval magasabb, mint a hagyományos termékeké. Érdemes viszont figyelni az akciókat: a héten például rengeteget spórolhatunk, ha glutén- és laktózmentes élelmiszerekre van szükségünk, vagy épp cukormentes, illetve csökkentett cukortartalmú termékeket szeretnénk vásárolni.

A vásárlók ma már nem csak egészségügyi szempontok miatt vesznek speciális étrendbe is beilleszthető, illetve bio- és reformélelmiszereket. Már két évvel ezelőtt isarról számoltak be a nagyobb áruházláncok, hogy egyre nő a gluténmentes, laktózmentes és hozzáadott cukor nélküli élelmiszerek iránti kereslet. Ez persze nem meglepő: ha csak az utóbbi termékek iránti megnövekedett érdeklődést vesszük alapul, hiszen alig több mint tíz év alatt duplájára nőtt a magyar cukorbetegek száma a 19 évnél idősebbek körében. Most több mint egymillió ember érintett, viszont közülük legalább fél millióan nem is tudják, hogy baj van.

Hogy miért vásárolnak egyre többen gluténmentes élelmiszert, arra is van magyarázat: a magyar lakosság 1-2 százalékát érintheti a coeilakia, vagyis a gluténérzékenység, de nem csak azok keresik ezeket a termékeket, akik egészségi állapotuk miatt rászorulnak. Ugyanis az utóbbi években sokan tértek át a gluténmentes diétára, követve többek között Victoria Beckham, Gwyneth Paltrow vagy Lady Gaga példáját. Azt már több kutatás is bebizonyította, hogy puszta divathóbort miatt nem érdemes száműzni a glutént az életünkből, ráadásul a gluténmentes élelmiszerek drágábbak is a hagyományos termékeknél. A héten arra voltunk kíváncsiak, hogy a különböző áruházakban milyen áron juthatunk hozzá a speciális élelmiszerekhez.

Interspar

12 év alatt duplájára nőtt a magyar cukorbetegek száma a 19 évnél idősebbek körében 2003 és 2015 között a KSH adatai szerint. Aki érintett, annak érdemes a héten elmennie valamelyik Intersparba, ugyanis az 1000 grammos nyírfacukor most 18 százalékkal olcsóbb, 2999 forintba kerül, a 250 grammos nyírfacukor porcukorért pedig 23 százalékkal kell kevesebbet fizetni, így most 799 forintba kerül.

A cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenvedőknek sem kell lemondaniuk az édességekről: készíthetnek például nyírfacukor pudingot, egy tasak ára 299 forint, tízóraira pedig jó lehet egy kis nápolyi, a 180 grammos kiszerelésű termék most 27 százalékkal olcsóbb, 399 forint.

KATT: Lapozd át az Interspar e heti akciós újságját!

Tesco

A 300 grammos Schar gluténmentes termékek 999 forintba kerülnek, és érdemes bevásárolni zöldségből-gyümölcsből. Az Oxford Egyetem és a Kínai Orvostudományi Akadémia kutatása szerint ugyanis azoknál, akik több friss gyümölcsöt fogyasztottak, kisebb eséllyel alakult ki cukorbetegség. Azoknál, akiknél már korábban diagnosztizálták a diabéteszt, a több friss gyümölcs elfogyasztásának hatására csökkent a betegséggel járó szövődmények kialakulása.

A hipermarketben most 30 százalékkal olcsóbban juthatunk hozzá a kaliforniai paprikához, kilója 699 forint, a jégsaláta 40 százalékkal olcsóbb, darabjáért 179 forintot kell fizetni. A kutatás során egyébként az is kiderült, hogy különösen érdemes almát, narancsot, körtét és bogyós gyümölcsöket fogyasztani, mert ezek fokozatosan növelik a vércukorszintet. Az almához is jó áron juthatunk hozzá, kilója most csak 249 forint, a mandarin kilójáért pedig 419 forintot kell fizetni.

KATT: Nézd meg a Tesco e heti akciós kiadványát

Lidl

A glutén-, vagy laktózérzékenyek rengeteg, számukra megfelelő terméket találhatnak a diszkontáruházban, azonban az e heti akciós újságban ezeket most nem nagyon reklámozzák. Ellenben bőven találunk friss zöldséget, gyümölcsöt és vegetáriánus, illetve vegán termékeket. A grapefruit például szintén jó lehet a cukorbetegek számára is, kilója 279 forintba kerül. A piros alma kilójáért 245 forintot kell fizetni, a brokkoli is jó lehet, fél kiló ára 189 forint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szója-és búzafehérje alapú mini fasírt ára 699 forint, a krémes parajpüré fokhagymával 299 forint. A diabéteszben szenvedők számára jó lehet a Vemondo szójapuding is, ennek ára 399 forint.

KATT: Még több akciós ajánlatot találsz a Lidl e heti akciós kiadványában

Aldi

Az 500 grammos és 300 grammos kiszerelésű nyírfacukorhoz a héten 20 százalékkal olcsóbban juthatunk hozzá, így 919 forintért szerezhetjük be a diszkontáruházban. A Cornexi, cukor hozzáadása nélküli zabkása ára 129 forint.

A laktózérzékenységben szenvedőknek is érdemes betérni valamelyik Aldiba. A tejnek ugyanis több helyettesítő terméke is kapható az üzletekben, az alpro mandula, kókusz, cukormentes mandula, vagy kesudió ital ára 599 forint. A laktózmentes UHT tejet pedig 299 forintért vásárolhatjuk meg. A Füstlit glutén- és laktózérzékenyek is fogyazsthatják, most 719 forint helyett 589 forintba kerül.

KATT: Nézd meg az Aldi e heti akciós kínálatát

Auchan

A hipermarket különleges papírtáskákkal lepi meg a vásárlókat, akik ennek birtokában, ha február 20-án felkeresik valamelyik áruházat, 20 százalékkal olcsóbban vásárolhatnak

  • laktóz-, és gluténmentes termékeket,
  • cukor helyettesítő édesítőszereket,
  • csökkentett cukortartalmú / hozzáadott cukor nélküli termékeket,
  • növényi tejeket
  • és vitaminokat, étrend kiegészítőket

Annak sem kell elkeserednie, aki nem talál a postaládájában papírzacskót, ugyanis ezekhez az áruházakban is hozzá lehet jutni.

KATT: Nézd meg, milyen akciókkal vár a héten az Auchan

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm