Ne dőlj be az online csalóknak: óvatosan vásárolj a netről!

Ne dőlj be az online csalóknak: óvatosan vásárolj a netről!

2017. december 7. 09:03

A karácsony közeledtével gombamód szaporodnak az átverős webáruházak, oda kell figyelni, hol vásárolunk.


Óriási kedvezmények, szuper akciók várnak a különböző üzletekben és webáruházakban karácsony közeledtével. Klausz Melinda közösségimédia-szakértő a Magyar Nemzetnek azt mondta, ha megbízható webáruháztól rendelünk, a közösségi portálon közzétett hirdetés kivezet a Facebookról az adott cég oldalára, ahol kosárba tudjuk tenni a terméket, elolvashatjuk az általános szerződési feltételeket. Ha Facebook-üzenetben rendelünk, egyik feltétel sem teljesül - jegyezte meg, figyelmeztetve mindenkit, ne dőljön be a Facebook-hirdetéseknek.

Ha valamilyen webáruházról rendelünk, akkor is érdemes résen lenni: érdemes megnézni, a böngésző címsorában szerepel-e a https jelölés.Az URL-t is nézzük meg, aggodalomra adhat okot, ha ha egy világmárka neve szerepel benne valamilyen változatban, például olcsogasfarmer.hu vagy akciosnikecipo.com, ugyanis az adott márka neve csak a hivatalos webshop címében lehet ott. Minden esetben olvassuk el az általános szerződési feltételeket is.

Ha esetleg a megrendelt áru nem érkezett meg, vagy elégedetlenek vagyunk vele, és mégsem tudjuk felvenni a kapcsolatot a webshopot üzemeltető céggel, akkor a fogyasztóvédelemhez vagy az illetékes békéltető testülethez fordulhatunk. Ha mindez nem vezet eredményre, akkor marad a bíróság.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20