Ne dőlj be az online csalóknak: óvatosan vásárolj a netről!

Ne dőlj be az online csalóknak: óvatosan vásárolj a netről!

2017. december 7. 09:03

A karácsony közeledtével gombamód szaporodnak az átverős webáruházak, oda kell figyelni, hol vásárolunk.


Óriási kedvezmények, szuper akciók várnak a különböző üzletekben és webáruházakban karácsony közeledtével. Klausz Melinda közösségimédia-szakértő a Magyar Nemzetnek azt mondta, ha megbízható webáruháztól rendelünk, a közösségi portálon közzétett hirdetés kivezet a Facebookról az adott cég oldalára, ahol kosárba tudjuk tenni a terméket, elolvashatjuk az általános szerződési feltételeket. Ha Facebook-üzenetben rendelünk, egyik feltétel sem teljesül - jegyezte meg, figyelmeztetve mindenkit, ne dőljön be a Facebook-hirdetéseknek.

Ha valamilyen webáruházról rendelünk, akkor is érdemes résen lenni: érdemes megnézni, a böngésző címsorában szerepel-e a https jelölés.Az URL-t is nézzük meg, aggodalomra adhat okot, ha ha egy világmárka neve szerepel benne valamilyen változatban, például olcsogasfarmer.hu vagy akciosnikecipo.com, ugyanis az adott márka neve csak a hivatalos webshop címében lehet ott. Minden esetben olvassuk el az általános szerződési feltételeket is.

Ha esetleg a megrendelt áru nem érkezett meg, vagy elégedetlenek vagyunk vele, és mégsem tudjuk felvenni a kapcsolatot a webshopot üzemeltető céggel, akkor a fogyasztóvédelemhez vagy az illetékes békéltető testülethez fordulhatunk. Ha mindez nem vezet eredményre, akkor marad a bíróság.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?