29 °C Budapest
Annyit vedelünk, mintha nem lenne holnap

Annyit vedelünk, mintha nem lenne holnap

2017. november 7. 08:33

Több mint 80 milliárd forintot költ égetett szeszre a magyar lakosság egy év alatt - írja a Világgazdaság.

A Nielsen piackutató által mért kilenc égetett szeszes ital kiskereskedelmi forgalma meghaladta a 80 milliárd forintot tavaly szeptember és idén augusztus között. Az égetett szeszek eladásának értékbeli megoszlásban a gyomorkereserűk állnak az élen (26%), utánuk a vodka (25%) és a pálinka (17%). A vizsgált időszakban a gyomorkeserűk népszerűsége erősödött leginkább, ezeket 21 milliárd forint feletti értékben értékesítették. Ez 12 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest.

A bolttípus szerinti eloszlást nézve elmondható, hogy továbbra is a 2500 négyzetméter feletti hipermarketekben adják el a legtöbb gyomorkeserűt, idén augusztusig az eladások 36 százalékát ilyen üzletekben bonyolították le. Ugyanakkor az 50 négyzetméter alatti egységek részesedése 17-ről 21 százalékra emelkedett egy év alatt.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22