14 °C Budapest
Erre figyelj, ha nem akarod, hogy csúnyán átverjenek a netes kereskedők

Erre figyelj, ha nem akarod, hogy csúnyán átverjenek a netes kereskedők

MTI
2017. szeptember 27. 19:00

A vásárlók minden esetben körültekintően járjanak el az online vásárlásnál, nézzék meg a kiválasztott webáruház honlapját, hogy szerepel-e azon a cég pontos neve, székhelye és postacíme, hiszen ezeket az Európai Unióban minden cégnek fel kell tüntetnie.

Kóródy Dávid, a Budapesti Békéltető Testület hivatalvezetője az M1 műsorában azt javasolta, hogy ha a vásárlók a cég honlapján csupán egy e-mail címet találnak, akkor azzal a webáruházzal lehetőleg ne kössenek szerződést. A testülethez érkező panaszok közül kiemelte az internetes vásárlásoknál a fogyasztó számára biztosított 14 napos elállási joggal és a tartós fogyasztási cikkek vásárlásánál az egy éves kötelező garanciával összefüggő problémákat.

Kóródy Dávid közölte: az elállási jog gyakorlásánál abból adódnak a fogyasztó és a kereskedő közti konfliktusok, hogy vannak cégek, amelyek ki akarnak bújni az elállási jog által rájuk kiszabott kötelezettség alól és olyan többlet feltételeket követelnek a vásárlótól, ami a jogszabályban nem is szerepel. Példaként említette, ha a cég csak eredeti, bontatlan csomagolásban hajlandó visszavenni az adott terméket.

Szólt arról is, hogy a tartós fogyasztási cikkeknél az egy éves garancia azt jelenti, hogy ha a termék meghibásodik, akkor a vállalkozásnak kell bizonyítania, hogy eladáskor még hibátlan volt, ha ezt nem teszi meg, akkor ki kell cserélnie vagy ki kell javítania az adott terméket.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?