0 °C Budapest

Kész, vége: vásárlók kedvencétől szabadul meg végleg a Tesco

2017. augusztus 7. 14:25

A brit Tesco bejelentette, hogy hamarosan megszünteti az 5 penny-be kerülő zacskóit. A vásárlók mostantól dönthetnek: megveszik a drágább szatyrot, vagy figyelnek arra, hogy zacskó nélkül ne induljanak el bevásárolni.

Nemrég foglalkoztunk azzal, hogy a Tesco három brit üzletében kezdte tesztelni, mi történik, ha kivonják a forgalomból az 5 penny-be, azaz 17 forintba kerülő nejlonzacskóit.

A jelek szerint a tesztidőszak beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mivel augusztus 28-tól a legolcsóbb szatyor 10 penny-be (34 forintba) fog kerülni a brit üzletekben. Ez a zacskó nemcsak abban különbözik az olcsóbb változattól, hogy 94 százalékban újrahasznosított műanyagból készül, hanem abban is, hogy elég egyszer megvenni. Amennyiben elhasználódik, ingyen kicserélik a boltokban - írja a Mirror.

Hazánkban egyébként nemrég állította le a Tesco azt a programját, amelynek keretein belül ingyen lehetett lecserélni azokat a környezetkímélő nejlonzacskókat, amelyeket korábban a vásárló az áruházban vett meg - tudta meg a Pénzcentrum egy olvasói jelzés alapján.

Nagy Britanniához hasonlóan Magyarországon is már évek óta fizetni kell a bevásárlózacskókért a boltokban. A zacskók árában egyrészt a környezetvédelmi termékdíjat is megfizetjük, de más tényezők is szerepet játszhatnak a táskák árazásában.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A brit Tesco például a 10 penny-s nejlonzacskó árából 4-et jótékony célra ajánl fel, míg a fennmaradó 6 pennyt az adó és a gyártási költségek emésztik fel.

Azt tapasztaltuk, hogy valódi vásárlói igényeknél magasabb számban fogytak a zacskók. A díj bevezetésével próbáltuk optimalizálni a megvásárolt termékhez valóban szükséges zacskószámot és erősíteni a környezettudatost gondolkodásmódot

- válaszolta korábban a Pénzcentrum megkeresésére a Tesco sajtóosztálya, amikor arról érdeklődtünk, mit vártak a termékdíj bevezetésétől.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?