17 °C Budapest
Kész, vége: vásárlók kedvencétől szabadul meg végleg a Tesco

Kész, vége: vásárlók kedvencétől szabadul meg végleg a Tesco

2017. augusztus 7. 14:25

A brit Tesco bejelentette, hogy hamarosan megszünteti az 5 penny-be kerülő zacskóit. A vásárlók mostantól dönthetnek: megveszik a drágább szatyrot, vagy figyelnek arra, hogy zacskó nélkül ne induljanak el bevásárolni.

Nemrég foglalkoztunk azzal, hogy a Tesco három brit üzletében kezdte tesztelni, mi történik, ha kivonják a forgalomból az 5 penny-be, azaz 17 forintba kerülő nejlonzacskóit.

A jelek szerint a tesztidőszak beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mivel augusztus 28-tól a legolcsóbb szatyor 10 penny-be (34 forintba) fog kerülni a brit üzletekben. Ez a zacskó nemcsak abban különbözik az olcsóbb változattól, hogy 94 százalékban újrahasznosított műanyagból készül, hanem abban is, hogy elég egyszer megvenni. Amennyiben elhasználódik, ingyen kicserélik a boltokban - írja a Mirror.

Hazánkban egyébként nemrég állította le a Tesco azt a programját, amelynek keretein belül ingyen lehetett lecserélni azokat a környezetkímélő nejlonzacskókat, amelyeket korábban a vásárló az áruházban vett meg - tudta meg a Pénzcentrum egy olvasói jelzés alapján.

Nagy Britanniához hasonlóan Magyarországon is már évek óta fizetni kell a bevásárlózacskókért a boltokban. A zacskók árában egyrészt a környezetvédelmi termékdíjat is megfizetjük, de más tényezők is szerepet játszhatnak a táskák árazásában.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A brit Tesco például a 10 penny-s nejlonzacskó árából 4-et jótékony célra ajánl fel, míg a fennmaradó 6 pennyt az adó és a gyártási költségek emésztik fel.

Azt tapasztaltuk, hogy valódi vásárlói igényeknél magasabb számban fogytak a zacskók. A díj bevezetésével próbáltuk optimalizálni a megvásárolt termékhez valóban szükséges zacskószámot és erősíteni a környezettudatost gondolkodásmódot

- válaszolta korábban a Pénzcentrum megkeresésére a Tesco sajtóosztálya, amikor arról érdeklődtünk, mit vártak a termékdíj bevezetésétől.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?