31 °C Budapest
Sokan nem ismerik a bolti trükköt: pénz jár érte az Aldiban, Tescóban

Sokan nem ismerik a bolti trükköt: pénz jár érte az Aldiban, Tescóban

2017. július 27. 11:12

Olvasónk unokája nem volt tekintettel a családi kasszára: azelőtt lett szobatiszta, hogy elfogyott volna az összes pelenka otthonról. A nagymama blokk nélkül vitte vissza a terméket az Aldiba, őt is meglepte, hogy fogadták.

Egy 64 éves budapesti olvasónk, unokája részére vett pelenkát, azonban az unoka szobatiszta lett, még mielőtt elfogyott volna az összes megvásárolt pelus. Rajta maradt tehát két csomag bontatlan Aldis pelenka, és amikor hónapokkal a vásárlás után visszavitte azokat az áruházba, minden további nélkül visszavették őket.

A Pénzcentrumot is meglepte ez a történet, hisz hazánkban nem arról ismertek a boltok, hogy nagyon könnyen visszavennének már eladott termékeket, blokk nélkül meg pláne. Megkerestük tehát az Aldit és a Tescót, hogy

  • min múlik, hogy egy bizonyos terméket meddig vesznek vissza, 
  • van-e különbség a saját márkás és a nem saját márkás termékek között, valamint, hogy
  • termék-kategóriánként van-e eltérő szabályozás a saját márkás termékek esetében?

Tesco

A Tesco sajtóosztályától azt a választ kaptuk, hogy bármilyen esetben, mikor a vásárló nem elégedett a náluk vásárolt termékkel, akkor a vevőszolgálati pultnál, vagy kisformátumú tétel esetén a kasszánál visszakapja a termék vételárát, amennyiben azt a minőség megőrzési vagy fogyaszthatósági időn belül visszavitte az áruházba.

Az angol áruházmulti tájékoztatása szerint ez az elégedettségi garancia teljesen elkülönül a téves vásárlástól és a minőségi kifogásoktól. Ebben az esetben ugyanis nemcsak minőségi kifogással élhetnek az ügyfelek, hanem

akkor is visszahozhatják a náluk vásárolt termékeket, ha pusztán nem tetszik, nem ízlik vagy egyszerűen csak nem elégedettek vele valami oknál fogva.

A vásárlók számára azt ígérik, hogy

  • 28 munkanapon belül visszahozhatják a náluk vásárolt árukat, kivéve az ennél rövidebb megőrzési vagy fogyaszthatósági idejű, valamint a jótállásos termékeket,
  • a vételárat azonnal készpénzben visszaadják,

Ezen felül kóstolási mennyiség hiányozhat a termékből (kb. 20 százalék), ráadásul saját márkás termék visszavételéhez nincs szükség a vásárlást igazoló blokkra sem.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Aldi

A Tescóhoz hasonlóan, az Aldinál sem csinálnak túl nagy problémát a termékvisszaváltásból.

Garanciakoncepciójuk nem tesz különbséget az állandó kínálatunkhoz tartozó termékek esetében saját márkás termékek és más termékek között. Ha a vásárló nem elégedett a náluk vásárolt élelmiszerrel, akkor időbeli korlát nélkül visszaviheti azt, és visszatérítik a termék eredeti vételárát.

Az állandó kínálatuk körén kívül eső termékek esetében, ilyenek például az időszakosan rendelkezésre álló, nem étkezési célú termékek, 2 hónapon belül, a vásárlást igazoló blokk ellenében térítik vissza a teljes vételárat. 

Kivételt jelentenek itt is a jótállási jeggyel rendelkező termékek, amelyek esetében a jótállási jegyen vállalt feltételek irányadók, melyek gyakran szélesebb körű garanciát jelentenek az ügyfelek számára, mint ami a törvény szerint kötelező lenne.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?