8 °C Budapest

Sokan nem ismerik a bolti trükköt: pénz jár érte az Aldiban, Tescóban

2017. július 27. 11:12

Olvasónk unokája nem volt tekintettel a családi kasszára: azelőtt lett szobatiszta, hogy elfogyott volna az összes pelenka otthonról. A nagymama blokk nélkül vitte vissza a terméket az Aldiba, őt is meglepte, hogy fogadták.

Egy 64 éves budapesti olvasónk, unokája részére vett pelenkát, azonban az unoka szobatiszta lett, még mielőtt elfogyott volna az összes megvásárolt pelus. Rajta maradt tehát két csomag bontatlan Aldis pelenka, és amikor hónapokkal a vásárlás után visszavitte azokat az áruházba, minden további nélkül visszavették őket.

A Pénzcentrumot is meglepte ez a történet, hisz hazánkban nem arról ismertek a boltok, hogy nagyon könnyen visszavennének már eladott termékeket, blokk nélkül meg pláne. Megkerestük tehát az Aldit és a Tescót, hogy

  • min múlik, hogy egy bizonyos terméket meddig vesznek vissza, 
  • van-e különbség a saját márkás és a nem saját márkás termékek között, valamint, hogy
  • termék-kategóriánként van-e eltérő szabályozás a saját márkás termékek esetében?

Tesco

A Tesco sajtóosztályától azt a választ kaptuk, hogy bármilyen esetben, mikor a vásárló nem elégedett a náluk vásárolt termékkel, akkor a vevőszolgálati pultnál, vagy kisformátumú tétel esetén a kasszánál visszakapja a termék vételárát, amennyiben azt a minőség megőrzési vagy fogyaszthatósági időn belül visszavitte az áruházba.

Az angol áruházmulti tájékoztatása szerint ez az elégedettségi garancia teljesen elkülönül a téves vásárlástól és a minőségi kifogásoktól. Ebben az esetben ugyanis nemcsak minőségi kifogással élhetnek az ügyfelek, hanem

akkor is visszahozhatják a náluk vásárolt termékeket, ha pusztán nem tetszik, nem ízlik vagy egyszerűen csak nem elégedettek vele valami oknál fogva.

A vásárlók számára azt ígérik, hogy

  • 28 munkanapon belül visszahozhatják a náluk vásárolt árukat, kivéve az ennél rövidebb megőrzési vagy fogyaszthatósági idejű, valamint a jótállásos termékeket,
  • a vételárat azonnal készpénzben visszaadják,

Ezen felül kóstolási mennyiség hiányozhat a termékből (kb. 20 százalék), ráadásul saját márkás termék visszavételéhez nincs szükség a vásárlást igazoló blokkra sem.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Aldi

A Tescóhoz hasonlóan, az Aldinál sem csinálnak túl nagy problémát a termékvisszaváltásból.

Garanciakoncepciójuk nem tesz különbséget az állandó kínálatunkhoz tartozó termékek esetében saját márkás termékek és más termékek között. Ha a vásárló nem elégedett a náluk vásárolt élelmiszerrel, akkor időbeli korlát nélkül visszaviheti azt, és visszatérítik a termék eredeti vételárát.

Az állandó kínálatuk körén kívül eső termékek esetében, ilyenek például az időszakosan rendelkezésre álló, nem étkezési célú termékek, 2 hónapon belül, a vásárlást igazoló blokk ellenében térítik vissza a teljes vételárat. 

Kivételt jelentenek itt is a jótállási jeggyel rendelkező termékek, amelyek esetében a jótállási jegyen vállalt feltételek irányadók, melyek gyakran szélesebb körű garanciát jelentenek az ügyfelek számára, mint ami a törvény szerint kötelező lenne.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?