17 °C Budapest
Kiszámoltuk: ennyit iszik (el) évente Ganxsta Zolee

Kiszámoltuk: ennyit iszik (el) évente Ganxsta Zolee

2017. június 2. 17:30

Saját bevallása szerint hétvégente 50-60 üveg sör is lecsúszik Ganxsta Zolee-nak. Vajon mennyibe kerül egy ilyen életvitel?


Ganxsta Zolee állítása szerint 50-60 üveg sört is megiszik egy hétvégén -írja a Story magazin.

A hatalmas mennyiség hallatán kíváncsiak lettünk arra, mégis mennyibe is kerül ez az életvitel. Bár a boltban olcsóbban hozzájuthatunk, de a kocsmákban már húzósabb áron adják az üveges söröket. Számításunkhoz egy átlagos korsó sör árát: 500 forintot vettünk alapul.

Ezek alapján egy év alatt közel 1 300 000 - 1 560 000 forintnyi sört pusztít el Ganxta Zolee.

Ez egy év alatt, 52 hétvégével számolva csaknem 3000 korsó sört jelent, vagyis közel 1500 litert egyetlen év alatt. Ez pedig azt jelenti, hogy ennyi sörből legalább 15 kádat lehetne teleengedni.

Több alkoholt iszunk, mint az európai átlag

Hogy ez most sok vagy kevés, azt mindenki maga döntse el. Az viszont mindenképp sokatmondó, hogy a friss statisztikák szerint egy átlag magyar évente fejenként 12,3 liter alkoholt fogyaszt el.

A Egészségügyi Világszervezet (WHO) tanulmánya szerint ugyanennyit isznak a lengyelek, a szlovákok, a lettek vagy a britek. Az észtek valamivel többet, 12,8 litert, míg a németek (11,4 liter) és a franciák (11,7 liter) kicsivel kevesebbet.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A mértéktartás kapcsán itt cseng bennünk Zacher Gábor toxikológus korábbi kijelentése is, miszerint:

Az alkoholizmus nem attól függ, hogy mennyit iszik valaki, hanem attól, hogy az ivás szokásként mennyire ivódott bele az életébe.

Erre persze sokan csak legyintenek, viszont néhány aggasztó dologra is felhívta a figyelmet az ország legismertebb toxikológusa: szerinte ugyanis a mostani 800 ezerről már pár éven belül egymillióra nőhet az alkoholisták száma Magyarországon, mert "olyan utánpótlás-nevelés van, hogy a Puskás Ferenc Akadémia ahhoz képest kutya füle".

Jelenleg az országban egyébként 2,5 millióra tehető az úgynevezett nagyivók száma, és évente 30 ezren halnak meg alkohollal kapcsolatos betegség miatt, így gyakorlatilag

minden magyar család érintett.

Címlapkép forrása: MTI/Kovács Tamás

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?