6 °C Budapest

Kiszámoltuk: ennyit iszik (el) évente Ganxsta Zolee

2017. június 2. 17:30

Saját bevallása szerint hétvégente 50-60 üveg sör is lecsúszik Ganxsta Zolee-nak. Vajon mennyibe kerül egy ilyen életvitel?


Ganxsta Zolee állítása szerint 50-60 üveg sört is megiszik egy hétvégén -írja a Story magazin.

A hatalmas mennyiség hallatán kíváncsiak lettünk arra, mégis mennyibe is kerül ez az életvitel. Bár a boltban olcsóbban hozzájuthatunk, de a kocsmákban már húzósabb áron adják az üveges söröket. Számításunkhoz egy átlagos korsó sör árát: 500 forintot vettünk alapul.

Ezek alapján egy év alatt közel 1 300 000 - 1 560 000 forintnyi sört pusztít el Ganxta Zolee.

Ez egy év alatt, 52 hétvégével számolva csaknem 3000 korsó sört jelent, vagyis közel 1500 litert egyetlen év alatt. Ez pedig azt jelenti, hogy ennyi sörből legalább 15 kádat lehetne teleengedni.

Több alkoholt iszunk, mint az európai átlag

Hogy ez most sok vagy kevés, azt mindenki maga döntse el. Az viszont mindenképp sokatmondó, hogy a friss statisztikák szerint egy átlag magyar évente fejenként 12,3 liter alkoholt fogyaszt el.

A Egészségügyi Világszervezet (WHO) tanulmánya szerint ugyanennyit isznak a lengyelek, a szlovákok, a lettek vagy a britek. Az észtek valamivel többet, 12,8 litert, míg a németek (11,4 liter) és a franciák (11,7 liter) kicsivel kevesebbet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A mértéktartás kapcsán itt cseng bennünk Zacher Gábor toxikológus korábbi kijelentése is, miszerint:

Az alkoholizmus nem attól függ, hogy mennyit iszik valaki, hanem attól, hogy az ivás szokásként mennyire ivódott bele az életébe.

Erre persze sokan csak legyintenek, viszont néhány aggasztó dologra is felhívta a figyelmet az ország legismertebb toxikológusa: szerinte ugyanis a mostani 800 ezerről már pár éven belül egymillióra nőhet az alkoholisták száma Magyarországon, mert "olyan utánpótlás-nevelés van, hogy a Puskás Ferenc Akadémia ahhoz képest kutya füle".

Jelenleg az országban egyébként 2,5 millióra tehető az úgynevezett nagyivók száma, és évente 30 ezren halnak meg alkohollal kapcsolatos betegség miatt, így gyakorlatilag

minden magyar család érintett.

Címlapkép forrása: MTI/Kovács Tamás

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem