12 °C Budapest

Címke: utánpótlás nevelés (20 cikk)

Pénzcentrum | 2019. szeptember 4. 13:04

Sosem találnád ki, mitől lesz igazán jó egy főnök

Csapatmunkában gondolkodik, érzékeny mások érzelmi állapota iránt, céltudatos, óvatos és megbecsüli a munkatársait - ezek a jellemzői az átlagon felülien jó vezetőknek egy friss felmérés szerint. Ráadásul ma már nem kell a megérzéseikre hagyatkozniuk a cégtulajdonosoknak vagy a vállalatvezetőknek a menedzserek kiválasztásánál, mivel pontosan lehet mérni, hogy a jelöltek közül kik rendelkeznek ezekkel a kvalitásokkal.

Biró Attila | 2019. május 15. 05:41

Ebbe az iskolába járatja gyerekeit a budai elit: 10-szeres a túljelentkezés, tandíj nincs

"Ha ma elmegyek egy 15 éves érettségi találkozóra, ott az egykori tanítványaim jó része olyan szakmában dolgozik vagy olyan foglalkozást végez, amiről fogalmam sincs, hogy mit jelent, egyszerűen nem tudom, hogy mit csinálnak. De azért mi készítjük föl őket ezekre a dolgokra" - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Porogi András, a Toldy Ferenc Gimnázium igazgatója, aki többek között beszélt a mai, magyar oktatás legnagyobb dilemmáiról; a digitalizáció és a tudásátadás nehézségeiről; valamint arról is, miként lehet az ország legsikeresebb középiskolái között egy állami fenntartású iskola.

Nagy Bálint | 2018. szeptember 11. 05:45

Álommeló a magyar Szilícium-völgyben: milliós fizetés, otthoni munkavégzés

"Az IT-n belüli munkaerőhiány globális, és nem magyar probléma. Látni kell, hogy informatikai fejlesztések, megoldások nélkül nincs modern gazdaság. Sehol. Éppen ezért nagy a verseny a jó szakemberek iránt, mindenhol" - összegezte az iparági helyzetet a Pénzcentrumnak adott interjújában Horváth Krisztina, az SAP Hungary Kft. HR igazgatója.

Pénzcentrum | 2011. március 6. 19:02

500 ezerért tekerhetnek: újra indul az Erste Tour

Az Erste Bank Hungary jóvoltából idén is kiemelkedő összdíjazású, három fordulóból álló amatőr verseny-sorozat színesíti a hazai kerékpáros versenynaptárt. Az Erste Tour a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetséggel szoros együttműködésben, kipróbált és tapasztalt szervezőgárdák bevonásával valósul meg idén is, ami garanciát jelent a versenysorozat kimagasló sportszakmai színvonalára.

Pénzcentrum | 2008. február 15. 09:59

Egy hajóban evezünk

2008. február 14. Idén még a tavalyinál is nagyobb erőbedobással készül a vitorlás szezonra az UNIQA. A 2007-es amatőr versenysorozat sikerén felbuzdulva folytatja a rendezvény támogatását, sőt kiterjeszti szponzorációs tevékenységét a versenysportra is.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 25. 12:00

Megtaláltuk a segítséget világmegváltó ötleted megvalósításához!

A kutatás-fejlesztés (k+f) és az innováció elengedhetetlen fontosságú szerepet tölt be egy gazdaságban. Azonban a fejlesztésekhez természetesen pénzre van szükség, hazánkban is élénk vita folyik a körül, hogy vajon eleget fordítunk-e k+f célokra. Most azonban hírt adhatunk egy új pályázat indulásáról, amely segíthet az innováció előre lendülésében.

Pénzcentrum | 2006. március 14. 11:26

Miniszteri elismerések: Bajnai, Bartha, Erős, Pintér ...

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter Magyar Köztársasági Érdemrendet és Magyar Köztársasági Érdemkeresztet, Magyar Gazdaságért Díjat, Eötvös Loránd-díjat, Baross Gábor-díjat, Klauzál Gábor-díjat, "A Közlekedésért Érdemérmet", és Miniszteri Elismerést adott át a közelgő március 15-i ünnepünk alkalmából. Bajnai Gordon , a Wallis Rt. vezérigazgatója A hazai vállalatirányítási kultúra

Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm