12 °C Budapest

Meglépte az Aldi, Auchan: durván rámennek a problémás magyarokra

2017. április 21. 11:01

Hogy mennyire fontos az egészségtudatos életmód és kiegyensúlyozott táplálkozás, a szakértők nem győzik hangsúlyozni. Ráadásul közeleg a nyár, sokan szenvednek a tél során felszedett plusz kilóktól, amiktől némi odafigyeléssel könnyen megszabadulhatnak. Segítünk, hol érdemes a héten vásárolni, ha kifejezetten egészséges élelmiszereket szeretnénk beszerezni.

Egészségtelen életmód, túlsúly, magas vérnyomás - elkeserítő képet festenek a magyarokról az utóbbi időben készült  felmérések. Pedig a megelőzés, a rendszeres orvosi ellenőrzés, az egészségtudatos életmód és a kiegyensúlyozott táplálkozás a leghatékonyabb fegyverek a betegségek elleni küzdelemben.

Ha például naponta fogyasztunk friss gyümölcsöt, azzal jelentősencsökkenthetjük a cukorbetegség kialakulását is. Az Oxford Egyetem és a Kínai Orvostudományi Akadémia gyümölcsfogyasztással kapcsolatos kutatásából például az is kiderül, hogy

különösen érdemes almát, narancsot, körtét és bogyós gyümölcsöket fogyasztani, mert ezek fokozatosan növelik a vércukorszintet, míg a banán vagy a szőlő hirtelen vércukor-emelkedést okozhatnak.

Ha esetleg szeretnénk megszabadulni a tél során felszedett felesleges kilóktól, vagy úgy döntenénk, hogy eljött az ideje az életmódváltásnak, egy percet se habozzunk, eljött a mi időnk! Itt a tavasz, az üzletek polcai és a piacok is tele vannak szezonális zöldségekkel, és lassan már friss gyümölcsökben sem lesz hiány. Ráadásul a héten szuper akciókkal várnak  az élelmiszerláncok.

Érdemes jól bevásárolni zöldségből-gyümölcsből, és a speciális élelmiszerek (vagyis a laktóz- és gluténmentes, valamint diabetikus termékek) is sokkal olcsóbban beszerezhetőek, mint máskor. Megnéztük, milyen akciók vannak a héten a különböző üzletekben.

KATT! Jó lesz sietni nyáron a tóra: veszélyben a hekk, kiszáradhat a Balaton

Aldi

A bio natúr joghurt most 35 százalékkal olcsóbb, így 129 forintba kerül, a bio túró pedig 399 forint helyett 299 forintért vásárolható meg. A vegetáriánus pástétomok is jó árban vannak, 599 forintba kerül egy üveg, és hatalmas a választék, van zöldfűszeres-paradicsomos, currys-papayás, és ananászos-kókuszos is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A teljes kiőrlésű tönkölytészta 500 grammos kiszerelésben 899, a zabkeksz csomagja 499 forint. A zöldségekkel, gyümölcsökkel is jól járunk, ha itt vásárolunk, az édesburgonya kilója 479, a cukkinié 269 forint. Az 500 grammos fürtös paradicsom pedig 379 forintba kerül.

Ha átlapoznád az ALDI eheti akciós kiadványát, KATTINTS IDE!

Auchan

Végre itt a spárga-szezon, 500 grammos kiszerelésben már 499 forintért vásárolhatunk, a kígyóuborka darabja 119, a padlizsán kilója 499, a cukkinié 349 forint. A 100 grammos, gluténmentes kukoricatallér 329, az Ela ostyaszelet most csak 98, a gluténmentes Cerbona müzliszeloet pedig 119 forint. A gyümölcsléből, hozzáadott cukor és édesítőszer nélküli, gluténmentes, kizárólag gyümölcscukrot tartalmazó természetes gumicukor pedig 399 forintba kerül akciósan.  A The Bridge bio rizsitalhoz most 70 forinttal olcsóbban, 619 forintért juthatunk hozzá.

Kedvet kaptál a vásárláshoz? ITT TALÁLOD az Auchan eheti akciós újságját.

Lidl

A retek 31 százalékkal olcsóbb, 115 forint csomagja, az édesburgonya kilója 31 százalékkal olcsóbb, 549, míg a fél kilós eper most 399 forint helyett 299 forintba kerül. A Lidlben egyébként görög hetek vannak, a 250 grammos padlizsán- és paprikakrém 449 forint, a 280 grammos töltött szőlőlevél 549, a szardella pikáns növényi olajban pedig 349 forint.

Ha érdekel, milyen szuper akciók vannak még a héten, KATTINTS IDE!

Spar

Az Apetina krémfehér sajt a héten 32 százalékkal olcsóbb, 399 forintba kerül, az Alpro rizs-, mandula-, kókusz-, és zabitalok pedig 799 forint helyett 599 forintba kerülnek. A gazda félzsíros túró 27 százalékkal olcsóbb, így most a 450 grammos kiszerelésért 399 forintot kell fizetni, a Golden alma kilója 219, egy csomó vajretek pedig 299 forintba kerül. A 450 grammos gyorsfagyasztott szeder is jó áron van, most 399 forintba kerül.

Felcsigáztak a kedvezmények? Mutatjuk, mit kaphatsz még meg akciósan a Sparban a héten. KATTINTS IDE!

Tesco

A csomagolt jégsaláta darabja 169, a póréhagyma darabja 149 forintba kerül. Itt az 500 grammos spárgáért 699 forintot kérnek, a 80 grammos rukkola saláta 229, és ugyanenynibe kerül a 200 grammos kiszerelésű Betyár és Puszta saláta-keverék is. A Riska laktózmentes tejek a héten 10 százalékkal olcsóbban szerezhetők be, a Tesco franciasaláta és mexikói zöldségkeverékből pedig célszerű egyből 3 csomaggal vásárolni, ugyanis 2-t fizet, 3-at kap akció van.

Belenéznél az e heti reklámújságba? ITT AZONNAL MEGTALÁLOD!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm