Nyomás bevásárolni, durva készlethiány jöhet

Nyomás bevásárolni, durva készlethiány jöhet

2017. március 23. 09:30

Mivel a nagypéntek a beszállítóknak is munkaszünet lesz, a készlethiány fejfájást okozhat az áruházláncoknak, de így is szinte garantált húsvétkor a rekordforgalom - írta a Világgazdaság.

A nagypénteki munkaszünet miatt a kiskereskedelmi áruházláncok többsége, így a Tesco, a Spar, az Auchan és a Penny Market is a húsvét előtti csütörtökön és nagyszombaton több műszakban, meghosszabbított nyitvatartással készül az ünnepre - mondta a Világgazdaságnak Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke.

A bolthálózatok jelentős része húsvétkor legalább 15-20 százalékos napi bevételtöbbletben bízik. Várhatóan nemcsak az élelmiszerüzletek forgalma ugrik majd meg húsvét előtt,, hanem a műszaki cikkeket, iparcikkeket is keresik majd a vevők, és a barkácsboltok is népszerűek lehetnek.

Az élelmiszerláncoknak nehézséget okozhat ugyanakkor, hogy nagyszombaton ne legyen friss áruból készlethiány, hiszen a nagypéntek a beszállítóknak ugyanúgy munkaszüneti nap. A pékáruknál és a tejtermékeknél a saját gyártású termékek mennyiségének növelésével kiküszöbölhető, hogy üresen álljanak a polcok, a húspultokban viszont hiánycikk lehet a csirke, ha nem sikerül kellően hatékonyan együttműködni a szállítókkal.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára arra számít, hogy nemcsak az ünnep előtti csütörtökön, hanem már szerdán is érzékelhetően nagyobb lesz a tömeg az áruházakban.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?