15 °C Budapest
Nem csökkent a vásárlási kedvünk

Nem csökkent a vásárlási kedvünk

Pénzcentrum
2017. január 19. 09:31

Bár decemberhez képest januárban jellemzően gyengébb a kiskereskedelem forgalma, idén az év elején is erősen érezhető a lakosság fogyasztásának bővülése - írja a Magyar Idők, az Országos Kereskedelmi Szövetségre (OKSZ) hivatkozva.

Az ünnepek elmúltával továbbra is élénk a lakossági költekezés az üzletekben, a családok vásárlásai januárban a kiskereskedelem tavaly év elején mért volumennövekedését is felülmúlják. A januári forgalmat egyes termékkörök esetén a szokásos szezonális akciózás is ösztönzi, noha a hideg időjárás miatt például a téli ruházati felszerelések, sí- és sporteszközök, illetve a fűtőeszközök piacán kevésbé jellemző az árcsökkentés.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?