1 °C Budapest
Sorra állítják át az ATM-eket: jól nézd meg, milyen gombot nyomsz meg

Sorra állítják át az ATM-eket: jól nézd meg, milyen gombot nyomsz meg

2017. január 18. 15:10

Átállították a londoni ATM-eket így a belvárosban a legkisebb felvehető összeg 100 fontra, vagyis nagyjából 35 ezer forintra módosult. A magyarázat szerint ezzel a vásárlói igényeket elégítik ki, mivel számos luxusüzlet található a közelben. Anglia fővárosában megszaporodtak a turisták, akik a Brexit miatti olcsó fontnak köszönhetően szinte fillérekért vásárolhatnak be.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nagy változásokon estek át a londoni pénzkiadó automaták, különösen a turisták által látogatott, belvárosi ATM-ek beállításán módosítottak. Ezekben ugyanis mostantól a legkisebb felajánlott összeg 100 angol font, ami nagyjából 35 ezer forint. A felvehető pénz egyébként 100 és 500 font között mozog. Ha kisebb címletekre vágyunk, akkor 20 fontosokat is felvehetünk.

Azért térnek el felajánlott összegek az egyes ATM-ekben, mert az ügyfelek véleménye alapján választjuk ki, hol mennyi lehet a felajánlott összeg. Ahol sok turista van, ott a felvehető összegek is rendre magasabbak

 - mondta a Daily Mailnek a Travelex szóvivője.

A megemelt ajánlott összegű ATM-ek egyébként London belvárosában vannak, az alábbi fotó a luxusmárkákkal csalogató Regent Street közelében található, amely leginkább az ötödik kerületi Deák Ferenc utcára hajaz.

Forrás: Daily Mail

Az itt található luxuscikkekhez persze nagyobb összegre van szükség, nem csoda, hogy a környéken található automaták felvehető összegeit megemelték. Egy Ralf Lauren kabát itt akár 1735 fontba is kerülhet, igaz, most éppen 1041 fontra is leértékelték. Ez 615 ezer, illetve 369 ezer forintot jelent, de vehetünk három pár zoknit is, ezért 18 ezer forintnak megfelelő fontot kell kifizetnünk.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Persze ez nem is olyan nagy összeg a gazdag tengerentúli turistáknak, akik kifejezetten az olcsó bevásárlási lehetőség miatt keresik fel mostanában a brit fővárost. Itt ugyanis sokkal kevesebbért kapják meg a nagy divatmárkák termékeit, mint Párizsban vagy Rómában.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?