Hatalmas újítás jöhet a boltokban: sorra rúghatják ki a pénztárosokat

Hatalmas újítás jöhet a boltokban: sorra rúghatják ki a pénztárosokat

2016. december 7. 16:01

Az elmúlt években számos változáson ment keresztül a bolti vásárlás folyamata. Megjelentek például a robotkasszák, a digitális polccímkék és még sokáig sorolhatnánk. Az Amazon nemrég azonban egy előremutató újdonsággal rukkolt elő: egy bolt, ahol nincsenek sorok, de még pénztárosok se. Mutatjuk a részleteket.


Képzeljünk el egy boltot, ahova belépéskor egyszerűen beregisztrálunk a telefonunkkal, majd bemegyünk az üzletben és levesszük a polcról, amire szükségünk van, és már mehetünk is. Ez ma már nem csak egy jó ötlet, hanem az Amazon Go névre keresztelt üzlet.

A cég Seattle-ben nyitotta meg az első pénztárosok nélkül működő boltját, ami egyelőre még béta üzemmódban van és csak az Amazon alkalmazottai vásárolhatnak itt. A tervek szerint azonban már jövőre megnyithatják a nagyközönség előtt a kamerákkal és szenzorokkal működő üzletet - írja a The Verge.

Más újdonság is akad...

Ahogyan számos más újítás, akár a fenti bolttípus is megjelenhet hamarosan Magyarországon. Ma már például ne lepődjünk meg, ha a Nyugati téri Dechatlonban okos próbafülkével találkozunk.

Itt ugyanis a termékekbe helyezett RFID chipeknek köszönhetően a próbafülkébe bevitt termékeink azonnal beolvasásra kerülnek, amelyekről egy digitális kijelző segítségével több mindent is megtudhatunk:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • Minden információt elérhetünk a fülkébe a termékekről
  • Leolvashatjuk az árakat
  • Elolvashatjuk a termékről más felhasználóknak a véleményét
  • A készülék kiegészítő termékeket is ajánl nekünk
  • Megtudhatjuk a fülékből, hogy milyen méretek vannak még az adott termékből
  • Kérhetjük az eladó segítségét, ha nem megfelelő a méret
  • Nyomon követhetjük az eladókat

Az áruházban egyelőre tesztelik az új rendszert, de ha beválik, akkor a többi üzletben is hamar megjelenhetnek az okos próbafülkék.

De jól teljesít a Tesco újdonsága, a Scan&Shop is, amelyet a budaörsi áruház után a Fogarasi úton, Győrben, Szegeden és Debrecenben is bevezetnek 2017 január 27-ig bezárólag. Hogyan működik? Egy a kosárra helyezhető eszköz segítségével beolvasható az áruk vonalkódja, majd azok közvetlenül a kosárba tehetőek, miközben a készüléken pontosan nyomon követhető az elköltött, és az akciók által megtakarított pénzösszeg is. A vevők a vásárlást után az önkiszolgáló pénztáraknál ki- és bepakolás nélkül, a szkenner által generált vonalkód beolvasásával fizethetnek.

Az áruházlánc további fejlesztéseket is tervez, többek között a mobiltelefonos fizetések felé is nyitnak.

Néhány éve pedig már arra is volt példa, hogy a Shopline és a Tesco plakátjairól (a termékek képe alapján) tudtunk vásárolni mobilfizetéssel. De hamarosan a boltban elhelyezett vásárlást segítő érintőképernyős terminálok is is jobban elterjedhetnek a magyar boltokban.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?