Ezek lesznek a slágerajándékok most karácsonykor

2016. november 1. 11:32

Idén karácsonyra a korábbinál nagyobb méretű tévéket és okostelefonokat, valamint egyre nagyobb tudású drónokat vásárolnak majd sokan itthon - jósolja az egyik legnagyobb magyar elektronikai áruházlánc. A statisztikákból az is látszik, hogy az okos készülékek térhódítása minden fronton töretlen: jól fogynak az okos órák, fitneszpántok és wifis kamerák kedvező árú modellei is.

Bár drónokat már több éve lehet vásárolni, az idei évben jelentősen megnőtt a kereslet a nagyobb tudású, így drágább modellek iránt - derült ki az Extreme Digital értékesítési statisztikáiból. A legnépszerűbb termékeknek számító Parrot cég drónjai 100 ezer forint, a DJI drónjai pedig 270 ezer forint körüli átlagáron találtak gazdára az idén.

De kimondottan jól fogynak a felszereltségtől függően 300-400 ezer forintba kerülő DJI Phantom 3 drónok is, amelyek akár 1 kilométeres hatótávval, 20-25 perces repülési idővel bír, képes videót felvenni ultra-HD minőségben, illetve automatikusan tud tárgyakat vagy személyeket követni, vagy előre beprogramozott útvonalon haladni.

A nagyképernyős tévé idén is sláger

2016-ban az áruházlánc vásárlóinak több mint fele (53%) már 40-50 colos képátlójú tévét választ, az ennél kisebb képátlójú modellek folyamatosan visszaszorulnak. Az utóbbi években folyamatosan nőtt az okostelevíziók népszerűsége is, ezek mostanra már az eladások 40 százalékát teszik ki.

A legtöbb vevő egyelőre full-HD felbontású készülékre teszi le a voksát, a négyszer nagyobb képpontot kínáló ultra-HD-s tévék csupán az eladások 15%-át teszik ki annak ellenére, hogy idén már nem csak csúcsmodellek érhetők el ilyen paraméterekkel. Az áruházláncnál a legtöbben Samsung (40%), LG (30%) vagy Sony (10%) gyártmányú készüléket választanak, a fennmaradó eladásokon a Philips, a Panasonic és a kevésbé ismert márkák termékei osztoznak.

Hódít az Android, eltűnőben a windowsos mobilok

Az idei eladási statisztikákból egyértelműen kiderül, hogy itthon az androidos okostelefonok a leginkább kelendők, a vásárlók közel 85 százaléka választ ilyen készüléket. A népszerűségi lista második helyén már az iPhone-ok állnak közel 10 százalékos aránnyal, míg a windowsos készülékek egyre inkább eltűnnek - hiszen a Microsoftnál háttérbe szorult a saját mobilplatform fejlesztése - ezért részesedésük mostanra alig több mint 5 százalék.

A legtöbb vásárló (közel 63%) 5 és 6 col közötti képátlójú telefont választ, míg a 4-5 col közöttiek aránya 36 százalék körüli. A kis képernyős okosmobilokat jellemzően első készülékként választják, amikor egy meglévő ügyfél további készüléket vásárol, jellemzően a korábbinál nagyobb kijelzős modellt preferál. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az áruházláncnál eladott okostelefonok többsége (több mint 42%) 8 gigabájtos háttértárral van felszerelve, de erős a 16 gigabájtos modellek aránya is (több mint 36%). Ennél nagyobb, 32 gigabájtos típus a vevők 10 százaléka, 64 gigabájtost pedig alig több mint 2 százlék választ. A 128 gigabájtos háttértárral szerelt szupermobilok arány elenyésző, alig fél százalék.

Ezek a legnépszerűbb okoskütyük

Már tavaly is slágertermékének számítottak, de az idén is rendkívül népszerűek maradtak az olyan olcsó fitneszpántok, mint például a Xiaomi MiBand különböző modellei, amelyek lépésszámlálásra, az alvásciklus monitorozására és pulzusmérésre alkalmasak, pedig húszezer forint alatti áron hazavihetők.

Az okosórákat ennél többre is lehet használni: például jelzik az okostelefonon bejövő hívásokat, üzeneteket, illetve a készülék elővétele nélkül lehet irányítani róluk például a zenelejátszást. Az okosórák közül idén az 50 ezer forintnál olcsóbb típusokat vásárolták a legtöbben, ezek közül látványos, kerek kijelzővel szerelt Alcatel Watch a legnépszerűbb, amelynek utódja még karácsony előtt megérkezik.

A karácsonyfa alatt vélhetően sokan találnak Bluetooth-hangszórókat és hangfalakat is - a legtöbb ilyen termék a JBL modelleiből fogy -, az idén azonban már nem csak az olcsó alaptípusok, hanem a prémium modellek is jelentős mennyiségben fogynak az áruházláncnál. Nagyon népszerűek az otthonokba szánt okoseszközök közül a wifis biztonsági kamerák is, amelyek segítségével számítógépről vagy okostelefonról bármikor megnézhetjük, minden rendben van-e otthon. A kamerák háromnegyede a D-Link készülékei közül kerül ki, amelyek közül a második legnépszerűbb modell infravörös éjjellátó funkcióval is rendelkezik.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm