0 °C Budapest
Már több mint félmillió magyar fogadott az EB-re

Már több mint félmillió magyar fogadott az EB-re

2016. június 9. 16:04

Hamarosan indul a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság, melyen Magyarország is képviselteti magát. A Szerencsejátékhoz már eddig is több mint félmillió fogadást adtak le, de ez hamarosan tovább nőhet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2016-ban Franciaország rendezi a labdarúgó EB-t, mely nemcsak a csapatoknak és szurkolóknak, de a sportfogadóknak is rendkívüli eseménynek számít. A Szerencsejáték Zrt. promóciókkal, nyereményjátékokkal, új applikációval és piacfelméréssel készül a nagy eseményre.

Így újult meg a sportfogadás

Az elmúlt évek tapasztalata alapján tendencia lett, hogy a nagyobb sportesemények (labdarúgó Bajnokok Ligája, Európa- és Világbajnokság, Olimpia) idején felélénkül a fogadási kedv és jelentős mértékben megnő a bukmékeri sportfogadási játékokból (Tippmix, Tippmixpro) származó árbevétel. Az elmúlt évek hasonló időszakában átlagosan 50 százalékkal ugrott meg a sportfogadási játékok heti árbevétele, így a Társaság hasonló növekedésre számít az Európa-bajnokság idején is.

2013-ban vezették be a Tippmixprót, ez tulajdonképpen egy online sportfogadási oldal. Tavaly pedig komoly újításon esett át a Tippmix, mely 1998-as indulása óta csak kisebb átalakításokon esett át. Az újításkor fontos szempont volt, hogy a Tippmix közösségi jellege megmaradjon, mert a játék nemcsak a tippekről szól, hanem a közös latolgatásról, az elmélyült mérlegelésről és az aprólékos szelvénykitöltésről is. Ennek kapcsán a Szerencsejáték Zrt. 2016-ban több száz Tippmix Fogadópontot alakított ki, melyek célja, hogy a játékosok fogadóiroda-jellegű környezetben tehessék meg tétjeiket.

Magyar esélyek

Hosszú évek után a magyar válogatott újra képviseltetheti magát egy rangos labdarúgó-tornán. Magyarország a csoportkörben Ausztriával, Izlanddal és Portugáliával fog megmérkőzni. A magyar érdekeltség miatt fokozott érdeklődés várható a fogadók részéről. A Tippmix történetében a legfogadottabb magyar válogatott mérkőzés rekordját a Norvégia-Magyarország EB-selejtező tartja: az eseményre a kiegészítő fogadásokkal együtt 539 640 darab fogadás érkezett.

A hosszú távú fogadásokat tekintve vannak, akik optimistán állnak a magyarokhoz. A Tippmixprón Magyarország EB-győzelmére június 6-ig 295 játékos összesen 343 fogadásból 177 432 forintért fogadott. Jelen állás szerint az EB győzelmére a legalacsonyabb nyereményszorzóval (avagy a legnagyobb eséllyel) a francia válogatott rendelkezik (4,00), a második legesélyesebb csapat a német (4,50), a harmadik pedig a spanyol válogatott (6,25).

Optimista fogadók

Egy felmérés szerint a hazai szurkolók többsége sokat vár a magyar válogatottól: tízből 5 megkérdezett szerint bejutunk a legjobb 16 közé, és legalább három vagy annál több gólt szerzünk az idei labdarúgó Európa-bajnokságon.  Bár a megkérdezettek csaknem kétharmada fogadna is egy vagy akár több mérkőzésen is a nemzeti tizenegy győzelmére, a magyarok többsége szerint Németország lesz a torna befutója.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 21. péntek
Ágnes
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?