15 °C Budapest

Már több mint félmillió magyar fogadott az EB-re

2016. június 9. 16:04

Hamarosan indul a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság, melyen Magyarország is képviselteti magát. A Szerencsejátékhoz már eddig is több mint félmillió fogadást adtak le, de ez hamarosan tovább nőhet.

2016-ban Franciaország rendezi a labdarúgó EB-t, mely nemcsak a csapatoknak és szurkolóknak, de a sportfogadóknak is rendkívüli eseménynek számít. A Szerencsejáték Zrt. promóciókkal, nyereményjátékokkal, új applikációval és piacfelméréssel készül a nagy eseményre.

Így újult meg a sportfogadás

Az elmúlt évek tapasztalata alapján tendencia lett, hogy a nagyobb sportesemények (labdarúgó Bajnokok Ligája, Európa- és Világbajnokság, Olimpia) idején felélénkül a fogadási kedv és jelentős mértékben megnő a bukmékeri sportfogadási játékokból (Tippmix, Tippmixpro) származó árbevétel. Az elmúlt évek hasonló időszakában átlagosan 50 százalékkal ugrott meg a sportfogadási játékok heti árbevétele, így a Társaság hasonló növekedésre számít az Európa-bajnokság idején is.

2013-ban vezették be a Tippmixprót, ez tulajdonképpen egy online sportfogadási oldal. Tavaly pedig komoly újításon esett át a Tippmix, mely 1998-as indulása óta csak kisebb átalakításokon esett át. Az újításkor fontos szempont volt, hogy a Tippmix közösségi jellege megmaradjon, mert a játék nemcsak a tippekről szól, hanem a közös latolgatásról, az elmélyült mérlegelésről és az aprólékos szelvénykitöltésről is. Ennek kapcsán a Szerencsejáték Zrt. 2016-ban több száz Tippmix Fogadópontot alakított ki, melyek célja, hogy a játékosok fogadóiroda-jellegű környezetben tehessék meg tétjeiket.

Magyar esélyek

Hosszú évek után a magyar válogatott újra képviseltetheti magát egy rangos labdarúgó-tornán. Magyarország a csoportkörben Ausztriával, Izlanddal és Portugáliával fog megmérkőzni. A magyar érdekeltség miatt fokozott érdeklődés várható a fogadók részéről. A Tippmix történetében a legfogadottabb magyar válogatott mérkőzés rekordját a Norvégia-Magyarország EB-selejtező tartja: az eseményre a kiegészítő fogadásokkal együtt 539 640 darab fogadás érkezett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hosszú távú fogadásokat tekintve vannak, akik optimistán állnak a magyarokhoz. A Tippmixprón Magyarország EB-győzelmére június 6-ig 295 játékos összesen 343 fogadásból 177 432 forintért fogadott. Jelen állás szerint az EB győzelmére a legalacsonyabb nyereményszorzóval (avagy a legnagyobb eséllyel) a francia válogatott rendelkezik (4,00), a második legesélyesebb csapat a német (4,50), a harmadik pedig a spanyol válogatott (6,25).

Optimista fogadók

Egy felmérés szerint a hazai szurkolók többsége sokat vár a magyar válogatottól: tízből 5 megkérdezett szerint bejutunk a legjobb 16 közé, és legalább három vagy annál több gólt szerzünk az idei labdarúgó Európa-bajnokságon.  Bár a megkérdezettek csaknem kétharmada fogadna is egy vagy akár több mérkőzésen is a nemzeti tizenegy győzelmére, a magyarok többsége szerint Németország lesz a torna befutója.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm