Megint belenyúlnak az életünkbe, és a zsebünkbe

Megint belenyúlnak az életünkbe, és a zsebünkbe

2016. május 24. 10:02

Az még talán a kisebbik probléma, hogy a kéményseprők a katasztrófavédelem dolgozói lesznek, ami viszont igazán fáj a pénztárcánknak, hogy július elsejétől egy vagyonba kerül, ha kazánt akarsz venni. Ugyanis csak kondenzációs kazánt lehet majd vásárolni az üzletekben, erre adható ki üzemeltetési engedély - írja a hvg. 

A szakma komoly átszervezést igényel, a rossz rendszeren változtatni kell, de nem úgy, ahogy a kormány most tervezi - reagált Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szövetsége (KOSZ) elnöke a kéményseprős negatív történetekre. Szerinte a KOSZ meg tudná tisztítani a szakmát, ha megkapná a jogosítványokat. Június elsejétől a kéményseprés koordinálása, szervezése és felügyelete a katasztrófavédelemhez kerül.

Szintén július 1-től már

csak úgynevezett kondenzációs kazánt lehet eladni az üzletekben, pontosabban ezekre adható ki üzemeltetési engedély. 

Ez a készülék jó hatásfokkal működik, és nem a szoba levegőjét használja a gáz égetéséhez, hanem kintről szívja be azt, így sokkal biztonságosabb. Ez felel meg az uniós jogszabálynak is, és ugyan energiatakarékos, meg biztonságos, csak az vele a baj, hogy a magyar háztartások jelentős része csődbe menne, ha ilyet venne.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24