Megint belenyúlnak az életünkbe, és a zsebünkbe

Megint belenyúlnak az életünkbe, és a zsebünkbe

2016. május 24. 10:02

Az még talán a kisebbik probléma, hogy a kéményseprők a katasztrófavédelem dolgozói lesznek, ami viszont igazán fáj a pénztárcánknak, hogy július elsejétől egy vagyonba kerül, ha kazánt akarsz venni. Ugyanis csak kondenzációs kazánt lehet majd vásárolni az üzletekben, erre adható ki üzemeltetési engedély - írja a hvg. 

A szakma komoly átszervezést igényel, a rossz rendszeren változtatni kell, de nem úgy, ahogy a kormány most tervezi - reagált Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szövetsége (KOSZ) elnöke a kéményseprős negatív történetekre. Szerinte a KOSZ meg tudná tisztítani a szakmát, ha megkapná a jogosítványokat. Június elsejétől a kéményseprés koordinálása, szervezése és felügyelete a katasztrófavédelemhez kerül.

Szintén július 1-től már

csak úgynevezett kondenzációs kazánt lehet eladni az üzletekben, pontosabban ezekre adható ki üzemeltetési engedély. 

Ez a készülék jó hatásfokkal működik, és nem a szoba levegőjét használja a gáz égetéséhez, hanem kintről szívja be azt, így sokkal biztonságosabb. Ez felel meg az uniós jogszabálynak is, és ugyan energiatakarékos, meg biztonságos, csak az vele a baj, hogy a magyar háztartások jelentős része csődbe menne, ha ilyet venne.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?