Jól járhatnak a dolgozók: változhat a vasárnapi pótlékok mértéke

Jól járhatnak a dolgozók: változhat a vasárnapi pótlékok mértéke

Pénzcentrum
2016. április 12. 10:00

A vasárnapi boltzár eltörlésével visszatérhetnek az éjjel-nappali üzletek és a turisztikai övezetekben is szabad lesz a hétvégi árusítás. Ennek kapcsán új intézkedések enyhíthetik a munkavállalók kiszolgáltatottságát - írja a Magyar Idők.


Kompenzációs rendelkezés bevezetése is felmerülhet a vasárnapi boltzár visszavonását követően. Az elképzelések szerint arra is szabályt alkothatnak a jövőben, hogy a munkaerő­hiánnyal küzdő áruházak biztosítsák a kiszolgáláshoz szükséges kötelező létszámot, illetve a vasárnapi pótlékok mértéke is jelentősen változhat.

A módosítás mind a vasárnapi munkavégzés, mind az ahhoz kapcsolódó pótlékok tekintetében visszaállítja az eredeti állapotot. Az új szabály kimondja: a vasárnapi munkavégzés a kiskereskedelemben rendes munkavégzésnek számít, amely után ötven százalék bérpótlék (vasárnapi pótlék) jár. Ennek a dupláját csak akkor kapják a vasárnapra beosztott alkalmazottak, ha ünnepnapon (például húsvét- vagy pünkösdvasárnap), illetve vasárnapra eső munkaszüneti napon kell az üzletben dolgozniuk.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?