11 °C Budapest

Megszólalt a SPAR a vasárnapi boltzárról: tényleg eltörlik?

2016. március 31. 14:40

A mai napon megnyitott az 50. SPAR-logót viselő OMV shop. 2016 végére pedig már 65-re emelkedik az éjjel nappal (vasárnap is) nyitva tartó üzletek száma. Az együttműködés már jóval a vasárnapi boltzár bevezetése előtt kezdődött, de a kötelező zárva tartás után kapott igazán nagy jelentőséget. A boltzár eltörlésének ötletéről már a SPAR is hallott, de ezzel kapcsolatban még senki nem kereste meg őket - tudta meg a Pénzcentrum. Lázár János szerint emberek tízezrével tolnbak ki azok, akik ezt erőltetik.

A SPAR Magyarország és az OMV Hungária együttműködése 2013-ban kezdődött. Ekkor nyílt meg az első SPAR express-koncepciójú shop Budapesten.

Az OMV-töltőállomásokon már országszerte félszáz, kényelmesen megközelíthető, a hét 7 napján, 24 órában nyitva tartó üzlet várja a vásárlókat

- mondta el Wilfried Gepp, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója az üzletet megnyitó sajtótájékoztatón, csütörtökön.

A töltőállomások üzleteiben széles áruválaszték várja a vásárlókat, a SPAR-ban megszokott árakon. A tapasztalatok alapján a magyarországi vásárlókban a vártnál is nagyobb az igény arra, hogy egy helyen intézhessék a tankolást és a napi bevásárlást, a hét bármely napján, ugyanis a boltokban havonta közel kétmillió vásárlást bonyolítanak le.

Az OMV 172 töltőállomásából jelenleg 50-nél található ilyen üzlet, idén pedig további 15 bolt megnyitását tervezik. Azt még nem tudják, hol a vége az összefogásnak, de újabb üzletekre inkább az autópályák mellett számíthatunk, mert a vásárlók ott tudják leginkább kihasználni ennek az üzletnek az előnyeit.

Így cselezik ki a vasárnapi boltzárat?

2015. március 15-én bevezették a vasárnapi boltzárat, ezzel pedig még nagyobb jelentősége lett az együttműködésnek.

- mondta el a sajtótájékoztatóján Erwin Schmuck, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója.

A töltőállomásokon éjjel nappal nyitva tartó üzletek koncepciója már jóval a vasárnapi boltzár bevezetése előtt létrejött, vagyis az együttműködés nem ennek hatására valósult meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A napokban felröppentek a hírek a vasárnapi zárva tartás eltörléséről, erről is megkérdeztük az áruházláncot. Válaszukból pedig kiderült, hogy ők is hallottak arról, hogy felmerül az ötlet, hogy újra kinyithassanak az üzletek vasárnaponként, természetesen ezt örömmel fogadnák, azonban ezzel kapcsolatban a kormányzattól még senki nem kereste meg egyik vezetőt sem.

Ezt üzeni Lázár a népszavazóknak

A kormány lezártnak teknti ezt a kérdést; innentől tehát a választópolgároknak kell meghozni azt a döntést, hogy felül kívánják-e bírálni - mondta a vasárnapi boltzár esetleges eltörlése kapcsán Lázár János a mai napon megtartott Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzáfűzte:

habár megértem a kereskedők aggodalmát, ugyanakkor fontosnak tartom kiemelni, hogy a rendelkezésre álló statisztikák szerint mind a forgalom, mind a foglalkoztatottság növekszik a kiskereskedelmben. A választókörzetemben pedig azt tapasztalom, hogy akik a tescóban dolgoznak, nagyon örülnek a boltzárnak. Tehát emberek tízezreivel tolnak ki azok, akik ezt a népszavazást kezdeményezik.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem