Megszólalt a SPAR a vasárnapi boltzárról: tényleg eltörlik?

Megszólalt a SPAR a vasárnapi boltzárról: tényleg eltörlik?

2016. március 31. 14:40

A mai napon megnyitott az 50. SPAR-logót viselő OMV shop. 2016 végére pedig már 65-re emelkedik az éjjel nappal (vasárnap is) nyitva tartó üzletek száma. Az együttműködés már jóval a vasárnapi boltzár bevezetése előtt kezdődött, de a kötelező zárva tartás után kapott igazán nagy jelentőséget. A boltzár eltörlésének ötletéről már a SPAR is hallott, de ezzel kapcsolatban még senki nem kereste meg őket - tudta meg a Pénzcentrum. Lázár János szerint emberek tízezrével tolnbak ki azok, akik ezt erőltetik.

A SPAR Magyarország és az OMV Hungária együttműködése 2013-ban kezdődött. Ekkor nyílt meg az első SPAR express-koncepciójú shop Budapesten.

Az OMV-töltőállomásokon már országszerte félszáz, kényelmesen megközelíthető, a hét 7 napján, 24 órában nyitva tartó üzlet várja a vásárlókat

- mondta el Wilfried Gepp, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója az üzletet megnyitó sajtótájékoztatón, csütörtökön.

A töltőállomások üzleteiben széles áruválaszték várja a vásárlókat, a SPAR-ban megszokott árakon. A tapasztalatok alapján a magyarországi vásárlókban a vártnál is nagyobb az igény arra, hogy egy helyen intézhessék a tankolást és a napi bevásárlást, a hét bármely napján, ugyanis a boltokban havonta közel kétmillió vásárlást bonyolítanak le.

Az OMV 172 töltőállomásából jelenleg 50-nél található ilyen üzlet, idén pedig további 15 bolt megnyitását tervezik. Azt még nem tudják, hol a vége az összefogásnak, de újabb üzletekre inkább az autópályák mellett számíthatunk, mert a vásárlók ott tudják leginkább kihasználni ennek az üzletnek az előnyeit.

Így cselezik ki a vasárnapi boltzárat?

2015. március 15-én bevezették a vasárnapi boltzárat, ezzel pedig még nagyobb jelentősége lett az együttműködésnek.

- mondta el a sajtótájékoztatóján Erwin Schmuck, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója.

A töltőállomásokon éjjel nappal nyitva tartó üzletek koncepciója már jóval a vasárnapi boltzár bevezetése előtt létrejött, vagyis az együttműködés nem ennek hatására valósult meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A napokban felröppentek a hírek a vasárnapi zárva tartás eltörléséről, erről is megkérdeztük az áruházláncot. Válaszukból pedig kiderült, hogy ők is hallottak arról, hogy felmerül az ötlet, hogy újra kinyithassanak az üzletek vasárnaponként, természetesen ezt örömmel fogadnák, azonban ezzel kapcsolatban a kormányzattól még senki nem kereste meg egyik vezetőt sem.

Ezt üzeni Lázár a népszavazóknak

A kormány lezártnak teknti ezt a kérdést; innentől tehát a választópolgároknak kell meghozni azt a döntést, hogy felül kívánják-e bírálni - mondta a vasárnapi boltzár esetleges eltörlése kapcsán Lázár János a mai napon megtartott Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzáfűzte:

habár megértem a kereskedők aggodalmát, ugyanakkor fontosnak tartom kiemelni, hogy a rendelkezésre álló statisztikák szerint mind a forgalom, mind a foglalkoztatottság növekszik a kiskereskedelmben. A választókörzetemben pedig azt tapasztalom, hogy akik a tescóban dolgoznak, nagyon örülnek a boltzárnak. Tehát emberek tízezreivel tolnak ki azok, akik ezt a népszavazást kezdeményezik.

NEKED AJÁNLJUK
Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?