7 °C Budapest

Ezekkel a sorsjegyekkel van a legnagyobb esélyed nyerni

2015. december 31. 17:03

Már 1857-ben is vásárolhattunk Magyarországon sorsjegyeket, de ezek még nem hasonlítottak a mai játékokra. Melyek voltak az első kaparós sorsjegyek Magyarországon? Milyeneket vehetünk most a lottózókban?

A legtöbben talán azért szeretik a kaparós sorsjegyeket, mert a vásárlást követően sokszor azonnali nyereménnyel kecsegtet. Ez persze nem mindig volt így, a sorsjegyek története nagyon régre nyúlik vissza, Magyarországon 1857. december 29-én tartották meg az első országos, jótékony célú államsorsjáték sorsolását. Az ilyen típusú sorsjegyeket hónapokon keresztül árulták, és általában egy sorsolásra voltak érvényesek. Így egy sorsjegy nyertes vagy vesztes volta csak hosszú hetek, hónapok múlva derült ki - olvasható Pálffy László, a sorsjegyek múltja című írásában.

KATTINTS! 430 milliót nyert a lottón, mégsem jelentkezett érte

Az első kaparós sorsjegy pedig 1973-ban Massachusetts államban jelent meg, ami akkor egy dollárba került és a vásárlás pillanatában akár tízezer dollárt lehetett vele nyerni.

Melyek voltak az első magyar kaparós sorsjegyek?

 • Gyors Lutri
  1992. januárjában jelent meg először a Szerencsejáték Rt. kínálatában, akkor ez a kaparós sorsjegy 20 forintba került.

 • Kabala
  1992. július 13-án jelent meg, ehhez akkor 40 forintért lehetett hozzájutni.

 • Korona
  1992. decemberében kezdték el árulni.

 • Géniusz
  1993-tól volt kapható.

 • Black Jack
  1994. szeptembere óta kapható, a nagy sikere miatt pedig azóta is szinte minden évben megjelenik egy újabb Black Jack -sorsjegysorozat.
Kép forrása: Szerencsejáték Zrt.

Mi a helyzet a mostani sorsjegyekkel?

Jelenleg 13 sorsjegy van forgalomban, amelyeket 281 lottózóban és további 6000 értékesítési ponton, például a postákon szerezhetünk be.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A sorsjegyek nyerési esélye 1:3,00-1:3,66 között változik, azaz átlagosan minden harmadik-negyedik nyer

- válaszolta a Pénzcentrum megkeresésre a Szerencsejáték Zrt.

A legnagyobb esélyünk a nyereményre jelenleg a Fáraók Kincsével van, de persze az sem mindegy, hogy mekkora a megnyerhető nyeremény. Ennél a sorsjegynél például nyerhetünk 3 száz forintot, de akár 5 millió 5 száz forintot is.

A legnagyobb nyereménnyel jelenleg az 1,8 millió darabszámban kiadott 2015-ös karácsonyi sorsjegy kecsegtet, ha ilyet vásárolunk, akár 75 millió forint is ütheti a markunkat. Ennek a sorsjegynek azonban az ára is borsos, 2 ezer forintért vehetjük meg, de a legkisebb megnyerhető nyeremény is ekkora.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?