5 °C Budapest

Így változnak az árak a postákon januártól

2015. december 16. 12:30

Januártól a Magyar Posta egyes szolgáltatásai drágábbak lesznek, a karácsonyi időszakban pedig a szombati napokon is kiszállítják a csomagokat a csomagátvételi pontokra és a csomagautomatákra.

Az ünnepek alatt a posták az alábbi nyitvatartási rend szerint várják az ügyfeleket:

  • 2015. december 24-én (csütörtök), csak a szombaton is nyitva tartó posták állnak az ügyfelek rendelkezésére, legkésőbb 12.00 óráig.

  • 2015. december 25-26-án (péntek-szombat), valamennyi posta zárva tart.

  • 2015. december 27-én (vasárnap) vasárnapi munkarend van érvényben, így a Budapest 72-es posta (Keleti pályaudvarnál lévő posta) áll az ügyfelek rendelkezésére 07:00-24:00 óra között, illetve a Budapest 114 - Mammut posta üzemel 09:00-14:00 óra között.

  • 2015. december 31-én (csütörtök), a posták legkésőbb 12:00 óráig tartanak nyitva.

  • 2016. január 1-jén (péntek) valamennyi posta zárva tart.

  • 2016. január 2-án (szombat), a szombaton nyitva tartó posták szombati nyitvatartási rend szerint üzemelnek, illetve a Budapest 72-es posta 07:00-24:00 óra között fogadja az ügyfeleket.

A Magyar Posta megerősített kézbesítési kapacitással biztosítja a karácsonyi csomagküldemények ünnepek előtti kézbesítését:

  •  A december 23-án "szombati kézbesítés" többletszolgáltatással feladott, 1 munkanapos csomagok kézbesítését is megkísérli december 24-én a Magyar Posta a szombati kézbesítésre kijelölt településeken. (A települések listája elérhető a posta.hu weboldalon).

  • A karácsonyi időszakban az egyre népszerűbb csomagátvételi pontokra és csomagautomatákra a Posta szombati napokon is kiszállítja a csomagokat, lehetővé téve azok akár hétvégén történő átvételét is.

  • A december 31-én "szombati kézbesítés" többletszolgáltatással feladott, 1 munkanapos csomagok kézbesítését január 2-án kísérli meg a Magyar Posta a szombati kézbesítésre kijelölt településeken. A "szombati kézbesítés" többletszolgáltatás nélkül feladott csomagküldeményeket a Magyar Posta 2016. január 4-én kísérli meg kézbesíteni.

A Magyar Posta Zrt. arról is tájékoztatott, hogy január elsejétől módosítja árait:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • A nem tömeges feladású, közönséges levél alapára 30 grammig változatlanul 115 forint,

  • 50 grammig 150 forint marad.

  • A 30 grammos elsőbbségi levél ára változatlanul 145 forint marad.

  • Az ajánlott többletszolgáltatás ára 275 forint helyett 280 forint,

  • a tértivevény többletszolgáltatás ára 185 forint helyett 190 forint lesz.

  • A hivatalos irat ára 330 forint helyett 340 forint lesz.

  •  A lakosság által leggyakrabban igénybe vett expressz csomagszolgáltatások árai nem változnak, az egyetemes csomagszolgáltatás keretein belül elérhető MPL Postacsomag alapdíjak pedig egységesen 100 forinttal emelkednek.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm