Lebukott a Mikulás: akár 200 ezer forintos bírságot is kaphat

2015. december 7. 17:00

Akár kétszázezer forintos büntetést is kaphat az a budapesti Mikulás, aki a műsor után nem adott számlát. Mint kiderült, a szülők a NAV-nál dolgoznak - írja a Tények.hu.

200 ezer forintot is fizethet az a budapesti Mikulás, aki nem adott számlát a NAV-os szülőknek. A Mikulás egy budapesti családhoz ment ki, hogy meglepje a gyerekeket, a műsor után azonban nem adott számlát, így a NAV-nál dolgozó szülők felfedték magukat és megbírságolták.

A Mikulás azt mondta, hogy a műsor után, amikor épp megkapta volna a pénzét, a szülők visszahívták a lakásba, és megmutatták neki NAV igazolványukat. Mivel a Mikulás nem adott a műsor után számlát és vállalkozói igazolványa sem volt, az ellenőrök megbírságolták. Egyelőre még kérdéses, mennyit kell fizetnie, de akár 200 ezer forint is lehet a bírság. A férfi azt mondta: mivel egy évben csak egyszer dolgozik Télapóként, nem gondolta volna, hogy ebből baj lehet.

 

Egy Mikulásokat is kiközvetítő cégnél azt mondták: ahhoz, hogy mindent szabályosan csináljanak, szerződést kell kötniük minden Mikulással és minden látogatás után számlát kell adniuk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az adóhatóság a konkrét üggyel kapcsolatban nem nyilatkozott, viszont úgy fogalmaztak, hogy a bírság kiszabásakor minden körülményt figyelembe vesznek és ha indokolt, akár el is tekinthetnek tőle. Decemberben fokozottan ellenőrzik azokat a szolgáltatókat és kereskedőket, akik az adventtel és a karácsonnyal kapcsolatban árulnak, a szaloncukor árusoktól a síkölcsönzőkig mindenkit.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?