Elképesztő mit tett ez a két bátor nyugdíjas

Elképesztő mit tett ez a két bátor nyugdíjas

2015. augusztus 13. 17:33

Egy nyugdíjas házaspártól próbáltak újabb összeget kicsalni a termékbemutatós szélhámosok. Amikor azonban újra megjelentek a házaspár lakásánál a csalók, ők egyből hívták a rendőrséget, így elkapták a trükkös tolvajokat. Mutatjuk, mire érdemes figyelni a termékbemutatókon.

A bonyolult történet a következőképpen kezdődik: K. Imre és felesége egy korábbi termékbemutatón vásárolt 350 ezer forintért egy polarizált fényű lámpát. Később egy másik cégtől érkezett a telefonhívás, hogy dupla áron eladnák a lámpát, így nyugdíjas házaspár odaadta és mellé még 120 ezer forintot is, de a csalóknak még ez sem volt elég - írja a Blikk.

Mivel a szélhámos eltűnt a lámpával a nyugdíjasok feljelentést tettek a rendőrségen, ahol azt mondták, a csalók újra jelentkezni fognak. Egy héttel később csöngött is a telefon, miszerint a lámpa nem működik, így újabb 50 ezer forint kifizetésére lenne szükség. Amikor a csalók megjelentek a nyugdíjasok otthonában, Imre bácsi szóval tartotta őket, a felsége pedig egyből hívta a rendőrséget, akik pár percen belül megérkeztek a helyszínre és elkapták a tolvajokat. A gyógyító lámpát forgalmazó cég vezetőjének elmondása szerint, valóban felkerestek nyugdíjasokat elbocsátott munkatársaik.

Erre érdemes figyelni, ha termékbemutatóra megyünk

A termékbemutatókon az ajánlatok elsődleges címzettjei a nyugdíjasok vagy olyan sérülékeny fogyasztók, akiket egészségi állapotuk, életkoruk vagy nehéz anyagi helyzetük miatt könnyebben befolyásolnak a hirdetések, valamint az is gyakran előfordul, hogy a megtévesztő szóbeli tájékoztatásokon alapuló értékesítés érdekében egy pénzügyi intézet áruhitelt ajánl.

A termékbemutatón történő vásárlás előtt mindenki tájékozódjon a termékről, a szervezőkről, hogy nem éri-e meg máshol megvásárolni az adott eszközt, mérlegelje az áruhitel felvételével járó, akár több évig tartó anyagi terheket.

A fogyasztók minden vásárlás előtt győződjenek meg a termékbemutatón ajánlott termék egészségre gyakorolt hatásairól, kérjék el a hatósági tanúsítványait, tájékozódjanak a termék vagy a terápiás módszer mellékhatásairól, illetve arról, hogy más, szintén fennálló egészségügyi problémájuk esetén is alkalmazható-e.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ha a fogyasztók nem kívánják igénybe venni az ajánlatot, a hozzá kapcsolódó szerződést sem kell aláírniuk, valamint ha valaki a termék megvásárlása után meggondolta magát, éljen 14 napos elállási jogával. Az elállási jog azonban csak az üzlethelyiségen kívül, és a távollévők között kötött szerződés esetén illeti meg a fogyasztót - áll a Gazdasági Versenyhivatal közleményében.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?