17 °C Budapest
Lemondott az igazgató: tényleg csaltak a szerb lottón?

Lemondott az igazgató: tényleg csaltak a szerb lottón?

2015. augusztus 1. 15:05

A lottóbotrány miatt lemondott a szerb Állami Szerencsejáték igazgatója - Alexksandar Vulović. A rendőrség tíz embert hallgatott ki a lottósorolás ügyében.

A szerb államügyész kérésére tegnap a hat személyt hallgattak ki a legutóbbi lottósorsolással kapcsolatban, ahol erősen felmerült, hogy a sorsoláson csalás történt. A rendőrség hazugság-vizsgálatot is végzett, és a lottógolyókat is megvizsgálták, jelentette be tegnap Nebojša Stefanović belügyminiszter, írja a Magyar Szó Online. Ennek hatására, Aleksandar Vulović lemondott elnöki posztjráól, morális okokra hivatkozva.

Egy árnyalattal jobb a katasztrofálisnál, de az attól még katasztrofális

-mutatott rá a helyzetre Aleksandar Vučić, szerb miniszterelnök. Elmondta, hogy a közvállalat éves bevétele egymillió euró, amiből egy dinárt sem fizetnek az államkasszába.

Nebojša Stefanović belügyminiszter kifejtette, hogy lefoglalták a számítógépes felszerelést, illetve azokat a memóriadiszkeket, amelyek a Szerbiában befizetett szelvények adatait tartalmazzák, és amennyiben szükség lesz rá, nemzetközi jogi segítséget kérnek, hogy megkaphassák a más államokban befizetett szelvényekről is az adatokat.

A rendőrség nyomozást indít az ügyben kapcsolatban, hogy kiderüljön, történt-e bármiféle visszaélés a sorsoláskor.  Kihallgatták a játék közjegyzőit, a műsorvezetőnőt és a kisorsolt nyertesszámok grafikai megjelenítéséért, valamint a keverődob kezeléséért felelősöket is. A lottósorolással kapcsolatos gyanút az keltette fel, hogy a keddi lottósorsoláson az ötödik nyertes szám először a képernyő bal alsó sarkában jelent meg, majd csak ezután sorsolták ki.

Az Állami Szerencsejáték közvállalattal kapcsolatban az elmúlt néhány évben botrányoktól volt hangos a szerb média. Mindenek előtt azok közé a közvállalatok közé sorolták, amelyek jelentős hiánnyal gazdálkodtak, mivel három év alatt 1,5 millió eurós adósságot halmoztak fel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tényleg csalás lenne?

Szerb matematikusok számításai szerint 2,87 százalék volt az esélye annak, hogy a keddi sorsoláson ötödik számként kihúzzák a 21-est, amit már negyedik számként kiírtak a televíziós közvetítésben - hívta fel rá a figyelmet a 444.hu.

A döntő pillanatban 35 golyó maradt a gömbben, így annak az esélye, hogy pont a 21-est húzzák ki, 2,87 százalék volt. Ez matematika. Hogy valójában mi történt, azt csak a lottótársaság emberei tudják

- nyilatkozta a Blicnek Miljan Knežević, a matematika doktora - olvasható az oldalon.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?